Ο υπερθυρεοειδισμός επιταχύνει τις περισσότερες λειτουργίες του οργανισμού. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αγωνία, νευρικότητα, μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης (συμπτώματα όπως έλλειψη προσοχής), μειωμένη απόδοση στο σχολείο ή στην εργασία, οξυθυμία, αίσθημα καύσους, αίσθημα παλμών, τρόμος (τρεμάμενα χέρια), υπερκινητικότητα του εντέρου και απώλεια βάρους παρά την καλή, ή ακόμα και αυξημένη όρεξη.
Η δυσκολία στον ύπνο, η κούραση, η μειωμένη δύναμη και η μειωμένη ικανότητα ανεκτικότητας στην άσκηση είναι επίσης συχνά συμπτώματα. Το ανέβασμα ή το κατέβασμα σκάλας μπορεί να είναι πιο κουραστικό από το συνηθισμένο. Τα νεαρά παιδιά μπορεί να εμφανίζουν αυξημένη ανάπτυξη (αυξημένο ύψος), ωστόσο η έναρξη της εφηβείας μπορεί να καθυστερήσει μέχρι να αρχίσει η θεραπεία.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτείται θεραπεία για τη μείωση της ποσότητας της θυρεοειδικής ορμόνης που παράγεται. Οι επιλογές θεραπείας περιλαμβάνουν: (1) αντιθυρεοειδικά φάρμακα, (2) την χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου και (3) τη χειρουργική επέμβαση (θυρεοειδεκτομή).
Η – νόσος του Graves – μπορεί να υποχωρήσει με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο αυτό συμβαίνει σε λιγότερο από το 25% των ασθενών. Έτσι, περισσότεροι από το 75% των ασθενών με νόσο του Graves θα πρέπει τελικά να εξετάσουν είτε τη χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου είτε τη χειρουργική επέμβαση για να θεραπεύσουν τον #υπερθυρεοειδισμό τους. — στην τοποθεσία 
Το άρθρο υπογράφει ο Σταύρος Τσιριγωτάκης, Γενικός Χειρουργός, Ειδικός μαστού. Τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ). Τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας Μαστολογίας (SIS, Senologic International Society. (Για αναλυτικά βιογραφικά στοιχεία του ιατρού δείτε εδώ: http://bit.ly/2GV7COk)
Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Μ. Μπότσαρη 66 Δραπετσώνα Πειραιάς & Υψηλάντου 43 & Μαρασλή Κολωνάκι Αθήνα
Τηλ. επικοιν.: 6972200279