Ο “υπερ – αγχώδης” άνθρωπος… Πως μπορείς να μην είσαι κι εσύ ένας από αυτούς;

Άνθρωποι – Ρομπότ. Το βλέπουμε στον κινηματογράφο χρόνια τώρα με τρομερή αύξηση ταινιών το τελευταίο χρονικό διάστημα και αναρωτιέμαι αν είναι τυχαίο.

Δε πιστεύω στο τυχαίο αλλά στις αλλεπάληλες συμπτώσεις που θέλουν κάτι να μας πουν. Παρατήρησε τον κόσμο γύρω σου. Τι βλέπεις…;

…Μία ροή από συγκεκριμένα γεγονότα. Άνθρωποι αγχωμένοι τρέχουν να προλάβουν την εργασία τους και προσπαθούν συνεχώς και αδιάκοπα να είναι όσο το δυνατόν πιο τέλειοι για να είναι αρεστοί στους εργοδότες τους και μετέπειτα στο τριγύρω περιβάλλον τους. Γιατί αν δεν είναι αρεστοί και ικανοποιητικά ωφέλιμοι θα απολυθούν.

Με τόση ανεργία σκέφτονται που θα ξαναβρώ δουλειά; Και τι θα γίνει αν απολυθώ; Θα με κατηγορεί το περιβάλλον μου και θα με κρίνει για το πόσο άξιος και ικανός είμαι. Και θα ρωτήσω: και τι έγινε αν σε θεωρήσει ανάξιο ή ανίκανο;

Η απάντηση που θα προκύψει στο μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων…; Δε θα με αγαπάνε. Θα φοβηθούν ότι θα επέλθει απόρριψη και στο κοντινό περιβάλλον πέραν του εργασιακού!

Η πραγματικότητα είναι ότι ο άνθρωπος είναι αγαπώμενο ον όπως αναφέρει η «συστημική προσέγγιση». Η ανάγκη του να αγαπηθεί και να κοινωνικοποιηθεί είναι τόσο μεγάλη που μέσα από μία αλυσίδα καταστάσεων και γεγονότων έχει φτάσει στο σημείο να γίνει ρομπότ για να το επιτύχει.

Πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων το αντιλαμβάνεται και το αναγνωρίζει δυστυχώς. Η συνεχόμενη επιρροή των ΜΜΕ, η ταχύτατη αύξηση των απαιτήσεων της σημερινής κοινωνίας, η τρομερή ανάγκη απόκτησης απόλυτου ελέγχου (που προκύπτει από την αίσθηση ότι χάνουμε τον έλεγχο με όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά) στο γύρω μας περιβάλλον και η συνεχόμενη απομάκρυνση από τον πραγματικό βαθύτερο εαυτό μας και το συναίσθημά μας μας οδηγεί στην Ρομποτοποίηση του Ανθρώπου.

Δεν λέω ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να δουλεύει και να μην ανησυχεί ή να αγχώνεται. “Μέτρον άριστον” όμως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Κάνε τη δουλειά που αγαπάς και αν δεν αγαπάς τη δουλειά που κάνεις βρες τα θετικά στοιχεία της και δούλευε με χαρά για να είσαι αποτελεσματικός. Η εργασία ούτως ή άλλως προσδίδει υγεία & ευημερία, άρα βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας. Αν δε δουλεύεις και δε βρίσκεις δουλειά σκέψου τους πιθανούς λόγους που συμβαίνει αυτό και αν χρειάζεται επισκέψου ένα ειδικό σύμβουλο για να το συζητήσεις.

Αν νιώθεις ότι ψάχνεις τον εαυτό σου κι έχεις χαθεί… μην παραμένεις στο σκοτάδι αναζήτησε τα πιθανά αίτια και θα τα βρεις. Οι άνθρωποι Ρομπότ είναι πιο κοντά από την εικόνα του κινηματογράφου που βλέπεις.

Μπορεί να είναι ο φίλος σου, ο άνδρας ή η γυναίκα σου, οι γονείς σου, οι συγγενείς σου, μπορεί να είσαι κι εσύ…!

Ο τρόπος που μπορείς να βοηθήσεις είναι ένας, δώσε μόνο Αγάπη, άκου, νιώσε και ζήτα τη βοήθεια ενός ειδικού αν τη χρειάζεσαι… Χρόνος για να γίνουμε πάλι άνθρωποι υπάρχει!

 

Η Αγγελική Κοσκερίδου  Νιάρχου – Διδάκτωρ Φυσικοπαθητικής (Ψυχοθεραπεύτρια) HND in Counseling Psychology – Συμβουλευτική & Συστημική Ψυχοθεραπεία – Herbal Medicine/Βοτανοθεραπεία | Reiki Master-Teacher | E-RYT 200h – Yoga Alliance Instructor

 

Official Site: www.all4therapy.com

 Educational Site: www.olon.edu.gr

http://www.holisticdoctor.gr/

 Email: info@olon.edu.gr

 

(483)