Ο σύντροφός μας ως ο… άνθρωπος της ζωής μας!

Για να λειτουργήσει μια σχέση, χρειάζεται θυσία, αφοσίωση, προσήλωση και αγάπη άνευ όρων. Πάνω απ’ όλα, χρειάζεται να αντιλαμβανόμαστε τον/τη σύντροφό μας ως ίσο απέναντί μας. Πολλές σχέσεις αποτυγχάνουν για τον λόγο ότι στην πραγματικότητα οι άνθρωποι τείνουν να επενδύουν σε μια σχέση ως τρόπο διεξόδου από το φάσμα της μοναξιάς, ως ένα μέσο να επουλώσουν ψυχικά τραύματα ή και απωθημένα ή ακόμα να διασφαλίσουν οικονομική εξασφάλιση. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν σε σχέσεις για να αποκομίσουν όφελος και όχι να προσφέρουν.

Για να λειτουργήσει και να διαρκέσει μια σχέση, χρειάζεται  επενδύσουμε χρόνο για να γνωριστούμε βαθιά με τον/την σύντροφό μας, να οικοδομήσουμε σχέση ειλικρίνειας, εμπιστοσύνης & εκτίμησης και εν τέλει να απολαύσουμε τη ζωή μαζί του.  Αν θεωρείτε τον εραστή και σύντροφό σας ως… φίλο σας , τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να μείνετε μαζί για πολύ καιρό ακόμα.

Ομολογουμένως, η ζωή δεν είναι πάντα τόσο ευχάριστη. Μπορεί να έρθουν δύσκολες στιγμές που θα μας δυσαρεστήσουν, θα δημιουργήσουν συναισθήματα θλίψης, θα δοκιμάσουν την αντοχή μας και θα μας αποδυναμώσουν & θα πρέπει εν συνεχεία να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας… να «κολλήσουμε» ξανά τα σπασμένα μας κομμάτια.  Ωστόσο, ο/η σύντροφός μας μπορεί να μας οδηγήσει για λίγο μακριά από τη πεζή & ζοφερή όψη της πραγματικότητας. Γνωρίζει πώς να σας κάνει να γελάτε όταν νομίζετε ότι δεν έχετε όρεξη ούτε να χαμογελάσετε & ως δια μαγείας ξεχνάτε όλα τα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν.

Ο/η σύντροφός σας μπορεί να σας κάνει να νιώθετε άνετα με τον εαυτό σας και να εκφράσετε την θετική, δημιουργική & αισιόδοξη πλευρά σας που δεν ξέρατε ότι είχατε μέχρι πριν. Νοιάζεται για την ψυχική σας ευεξία και γαλήνη και σκοπός της ζωής τους είναι να σας βλέπει να αισθάνεστε καλά. Αν νιώθετε αυθεντικά χαρούμενοι, άνετοι και ξέγνοιαστοι μαζί του, τότε το πιο πιθανό είναι πως είναι και  ο ιδανικός σας σύντροφος & πολύτιμος φίλος.

Αναμφίβολα, ο σύντροφος σας είναι το πρόσωπο που θα σας βοηθήσει να συνέλθετε μετά από μια δυσκολία. Όταν νιώθετε αποδυναμωμένοι και ανήμποροι να προχωρήσετε, αν σας λυγίσουν τα προβλήματα θα σταθεί αρωγός στο πλευρό σας και θα πράξει ό,τι μπορεί, για να σας βοηθήσει. Δεν σας εγκαταλείπει όταν τον/την χρειάζεστε. Ούτε σας νιώθει σαν βάρος επειδή νοιάζεται για εσάς τόσο βαθιά, που θα έκανε τα πάντα για να σας δει να νιώθετε καλύτερα. Είναι αυτό που αναμφίβολα θα έκανε για εμάς ο καλύτερος μας φίλος, οπότε αν έχετε βρει έναν τέτοιο σύντροφο, είστε σίγουρα σε πολύ καλό σημείο!

Μπορεί να τσακώνεστε, να διαπληκτίζεστε, να διαφωνείτε αλλά αυτό δεν θα βλάψει τη σχέση σας & σίγουρα δεν θα τη θέση σε κίνδυνο. Οι καλύτεροι φίλοι διαφωνούν μερικές φορές, αλλά δεν αφήνουν τις διαφορές τους να τους χωρίσουν. Στη σχέση σας βρίσκονται ορισμένες στιγμές εμπόδια και προσκόμματα αλλά δεν τα αφήνετε να γίνουν αδιέξοδα. Δουλεύετε τα προβλήματά σας αντί να τους επιτρέπετε να φθείρουν & να καταποντίζουν τη σχέση σας. Ο σύντροφός σας συνεργάζεται μαζί σας για να βρεθεί ένας συμβιβασμός, αντί να προσπαθεί απλά και μόνο για να ικανοποιήσει το εγώ του.

Οι συζητήσεις με τους καλύτερους σας φίλους είναι πάντα αυθόρμητες & αβίαστες το ίδιο ισχύει και με τον/την σύντροφος σας. Γιατί; Απλά επειδή θεωρείτε ότι είναι ο καλύτερος σας φίλος και συνδέεστε με αυτόν τον τρόπο μαζί του/της ψυχικά απόλυτα & ουσιαστικά  σε κάθε επίπεδο.

Θεωρείτε τον/την σύντροφό σας ως τον άνθρωπο της ζωής σας που αν και διατηρείτε μια ερωτική σχέση μαζί του, μπορείτε παρόλα αυτά να χαλαρώσετε και σε επίπεδο φιλικό με την παρέα του και τη δική σας και να περάσετε όμορφα χωρίς ζήλια, αντιζηλία, αντιπαλότητες, κτητικότητα & εντάσεις. Θέλετε να είναι εκεί μαζί σας, επειδή είστε βέβαιοι ότι περνάτε πάντα ευχάριστα μαζί. Αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να παγιωθεί γιατί σας αξίζει μια ζωή χωρίς έγνοιες & ανασφάλεια.

Αν έχετε κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά στη σχέση σας, τότε σίγουρα ο/η σύντροφός σας είναι ο ιδανικός άνθρωπος για τη ζωή σας, ευημερία & ψυχική σας υγεία.

του Λάσκαρη Κωνσταντίνου

(835)