Οκτώ μεγάλα οφέλη στην υγεία μας όταν σκεπαζόμαστε με κουβέρτα τη νύχτα

Οι κουβέρτες ζυγίζουν οπωσδήποτε από 2,5 έως 14 κιλά και μπορεί να σας προσφέρουν θεραπευτικά οφέλη. Αυτό συμβαίνει επειδή μιμούνται μια τεχνική γνωστή ως βαθιά πίεση.

Στην πραγματικότητα, η πίεση μπορεί να περιγραφεί ως αίσθηση ότι κάποιος σε αγκαλιάζει. Αρχικά, αυτή η κουβέρτα χρησιμοποιήθηκε από θεραπευτές, αλλά μπορεί να σας προσφέρει διαφορετικά οφέλη σε καθημερινή βάση.

Εμείς καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο ύπνος και αναζητούμε πάντα διαφορετικούς τρόπους για να σας βοηθήσουμε να κοιμηθείτε καλά. Αφού μάθετε για τα οφέλη της κουβέρτας, ίσως ανακαλύψετε ότι είναι ακριβώς αυτό που ψάχνατε.

1. Θα σας κάνει μια αγκαλιά
Η σταθμισμένη καλιάς. Η αγκαλιά είναι πολύ σημαντική γιατί έχει τη δύναμη να δημιουργήσει ένα αίσθημα χαλάρωσης . Ταυτόχρονα, ο καρδιακός σας ρυθμός μαζί με την αρτηριακή σας πίεση μπορεί να μειωθούν, κάτι που θα χαλαρώσει το σώμα σας και θα βελτιώσει τον ύπνο σας.

2. Μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το άγχος
Η κουβέρτα προσομοιώνει ένα βαθύ άγγιγμα που μπορεί να σας προσφέρει μια χαλαρωτική αίσθηση. Είναι υπέροχο να την χρησιμοποιείτε για να νιώσετε ήρεμοι και άνετοι, κάτι που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα. Επιπλέον, εάν πάσχετε από άγχος ή ADHD, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα συμπτώματά σας θα γίνουν λιγότερο έντονα.

3.Θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι
Το σχολείο μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση, ειδικά εάν είστε μαθητής που έχει αισθητηριακή διαταραχή όπως ο αυτισμός. Οι αίθουσες διδασκαλίας, ο θόρυβος και οι διάδρομοι μπορεί να γίνουν συντριπτικοί για εσάς και αυτό μπορεί να σας ενοχλήσει και να σας απογοητεύει. Η κουβέρτα ασκεί μια ήπια αλλά σταθερή πίεση που θα μπορούσε να καταπραΰνει το άγχος που προκαλείται από αισθητηριακές διαταραχές και σας βοηθά να ξεκουραστείτε.

4. Θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τον πόνο
Η κουβέρτα μπορεί να σας βοηθήσει να «γειώσετε» το σώμα σας ενώ κοιμάστε και να επιφέρει μια ηρεμιστική επίδραση. Στη συνέχεια, σε συνδυασμό με την πίεση, μπορεί να σας βοηθήσει στον πνευματικό και σωματικό πόνο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη μείωση των παυσίπονων που παίρνετε και σας κάνει να αισθάνεστε μεγαλύτερη αναζωογόνηση το πρωί.

5. Θα κοιμηθείτε καλύτερα
Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κόπωση λόγω έλλειψης ύπνου ή λόγω κακής ποιότητας ύπνου. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι κοιμάστε κάθε βράδυ, ίσως να μην ξεκουραστείτε και αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που ξυπνάτε κουρασμένοι. Η εναλλαγή της κανονικής κουβέρτας σας με μια σταθμισμένη μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας. Μπορεί να αρχίσετε να κοιμάστε γρηγορότερα, περισσότερο, και ακόμη και να νιώθετε ξεκούραστοι όταν ξυπνήσετε.

6. Τα επίπεδα άγχους σας θα μειωθούν
Εάν αντιμετωπίζετε το άγχος και τα δυσάρεστα συμπτώματά του, ίσως χρειάζεστε περισσότερη από την χημική ουσία, σεροτονίνη, που είναι υπεύθυνη για την τόνωση της διάθεσης. Η βαθιά πίεση της κουβέρτας βοηθά στην παραγωγή περισσότερης σεροτονίνης, η οποία μειώνει την ορμόνη του στρες. Μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο χαλαροί και ακόμη και να απαλύνει τη θλίψη σας.

7. Μπορεί να διευκολύνει τις ψυχικές διαταραχές
Μπορεί να επωφεληθείτε από το θεραπευτικό άγγιγμα της κουβέρτας. Μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τραυματικά συμβάντα και να διευκολύνει άλλες ψυχικές διαταραχές όπως τη κατάθλιψη και ακόμη και τη ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Παρόλο που το OCD είναι μοναδικό για όλους – όπως συμβαίνει και με το άγχος, συνδέεται με χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης. Η βαθιά πίεση μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπεία ενισχύοντας τη σεροτονίνη και διατηρώντας τα συμπτώματα OCD υπό έλεγχο.

8. Μπορεί να βοηθήσει στο σύνδρομο ανήσυχων ποδιών
Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών μπορεί να αποτελεί ένα βάρος την ώρα του ύπνου. Αυτό συμβαίνει επειδή το μυρμήγκιασμα είναι πιο εμφανές τη νύχτα και μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Ενώ κι οι κάλτσες συμπίεσης μπορεί να σας βοηθήσουν, ενδέχεται να αισθάνεστε άβολα όταν τις φοράτε επειδή είναι σφιχτές.

Από την άλλη πλευρά, μια κουβέρτα μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο άνετα και να σας παρέχει την πίεση χαλάρωσης που χρειάζονται τα πόδια σας.

Πηγή: pronews.gr

(20)