Οι μοιρασμένοι ρόλοι στο σπίτι ωφελούν την σεξουαλική ζωή του ζευγαριού

Η υγιής σεξουαλική ζωή είναι ένα βασικό κομμάτι της ευτυχίας ενός ζευγαριού.

Οι ειδικοί των σχέσεων συμφωνούν ότι η υγιής σεξουαλική ζωή είναι ένα βασικό κομμάτι της ευτυχίας ενός ζευγαριού. Πώς όμως διαμορφώνεται στο σήμερα στην εποχή των αυξημένων υποχρεώσεων το σεξ; Χρειάζεται ακόμα να μείνουμε στους παραδοσιακούς ρόλους, όπου ο άνδρας φεύγει για τη δουλειά και η γυναίκα αναλαμβάνει τις δουλειές του σπιτιού προκειμένου να προστατεύσουμε το σεξ; Η διαφοροποίηση στους ρόλους και η ανάγκη για μεγαλύτερη ισότητα μέσα στην οικογένεια μπορεί να διαταράξει τη σεξουαλική μας ζωή;

Μια έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Georgia αποκάλυψε ότι τα ζευγάρια που μοιράζονταν τις δουλειές του σπιτιού δεν διακινδύνευουν την σεξουαλική τους ζωής. Σύμφωνα με την υπεύθυνη της έρευνας, την καθηγήτρια Ντάνιελ Κάρλσον τα ευρήματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες που μας παρείχαν στοιχεία ότι η σεξουαλική ζωή μειώνεται όταν οι άνδρες συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα στοιχεία αυτά είναι παρωχημένα και δεν επιβεβαιώνονται από τη σύγχρονη έρευνα. Η Κάρλσον και οι συνεργάτες της επεξεργάστηκαν δεδομένα από έγγαμα ζευγάρια με ένα παιδί. Τα ζευγάρια που ανέφεραν ότι μοιράζονταν τις εργασίες μέσα στο σπίτι, δεν βίωναν αρνητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική τους ζωή. Αντίθετα, τα ζευγάρια που ανέφεραν ότι λειτουργούν με όρους ισότητας στην οικογενειακά ζωή είχαν παρόμοια αν όχι καλύτερη σεξουαλική ζωή από τα ζευγάρια που διατηρούσαν πιο παραδοσιακούς ρόλους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα σημερινά ζευγάρια έχουν περισσότερα πρότυπα και παραδείγματα ζευγαριών που μοιράζονται τους ρόλους σε σχέση με τη δεκαετία του 1980. «Είναι πιο εύκολο από παλιά και το αποτέλεσμα είναι σχέσεις καλύτερης ποιότητας», λέει η Κάρλσον.

Πηγή: www.thehuffingtonost.com

(15908)