Μπορώ να χειρουργηθώ ταυτόχρονα και στα δύο γόνατα;

Η ψηφιακή τεχνολογία εξασφαλίζει τεράστια οφέλη σε χρόνο και ταλαιπωρία. Η ολική αρθροπλαστική είναι η επέμβαση για την οριστική αντιμετώπιση της προχωρημένης οστεοαρθρίτιδας του γόνατος.

Πρόκειται για μία επέμβαση κατά την οποία αφαιρούνται τα φθαρμένα τμήματα της άρθρωσης και αντικαθίστανται από πρόθεση που αποτελείται από τιτάνιο και πολυαιθυλένιο.

Στο τμήμα Ψηφιακής Επανορθωτικής Χειρουργικής Γόνατος στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ο ορθοπαιδικός χειρουργός Αναστασόπουλος Στέφανος και η ομάδα του εκτελεί την επέμβαση αυτή με τη βοήθεια ενός προηγμένου ψηφιακού συστήματος πλοήγησης CAS.

Το ψηφιακό σύστημα πλοήγησης CAS εξασφαλίζει πλήθος πλεονεκτημάτων, όπως περιορισμένο πόνο, ελάχιστη απώλεια αίματος, μικρό χειρουργικό χρόνο, ελαχιστοποίηση επιπλοκών και εγγυάται άμεση κινητοποίηση και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, ριζική εξάλειψη του πόνου και μακροβιότητα του αποτελέσματος.

Οι ασθενείς που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα, στην πλειοψηφία τους εμφανίζουν το πρόβλημα και στα δύο γόνατα. Μέχρι πρόσφατα έπρεπε να χειρουργηθούν στο ένα γόνατο και μετά από 4-6 μήνες να χειρουργηθούν και στο άλλο, υποφέροντας όλο αυτό το διάστημα από τον πόνο του αχειρούργητου γόνατος.

Με την ολική αρθροπλαστική με ψηφιακή υποβοήθηση CAS εκτελείται η επέμβαση σε επιλεγμένους ασθενείς ταυτόχρονα και στα δύο γόνατα, με τεράστια οφέλη σε χρόνο και ταλαιπωρία.

Αυτή η δυνατότητα αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη και οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη μέθοδος προκαλεί περιορισμένη επιβάρυνση στον οργανισμό (απώλεια αίματος, επιπλοκές, πόνος), σε σχέση με  τις υπόλοιπες μεθόδους εκτέλεσης της ολικής αρθροπλαστικής γόνατος.

Ήδη στο τμήμα  έχει εκτελεστεί ένας μεγάλος αριθμός “ διπλών“ επεμβάσεων με ψηφιακή υποβοήθηση  σε άντρες και γυναίκες, με ασφάλεια και εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το άρθρο υπογράφει ο Στέφανος Αναστασόπουλος – Ορθοπαιδικός / Χειρουργός. Γενικός Αρχίατρος 401 ΓΣΝΑ και έως σήμερα Διευθυντής Ορθοπαιδικής κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών. Έχει εκτελέσει πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων, ιδιαίτερα στους τομείς της αρθροσκοπικής χειρουργικής, της χειρουργικής των αρθρώσεων (γόνατο, ώμος, ισχίο) και της τραυματιολογίας.

Το 2011 οργάνωσε το Τμήμα Ψηφιακής Επανορθωτικής Χειρουργικής στην Ευρωκλινική Αθηνών όπου πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής γόνατος με ψηφιακό σύστημα πλοηγού CAS. Το τμήμα είχε επιλεγεί ως κέντρο αναφοράς διεθνών μελετών.

(Πηγή: https://anastasopoulosstefanos.gr/)

Στοιχεία Επικοινωνίας:

ΑΘΗΝΑ:

Λαρίσης 27 τ.κ.11523 Αμπελόκηποι 
τηλ:210 6917248 , 6974061280 , 6937470267


ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ: 

Αθανασιάδου 6 τ.κ.11521 Αμπελόκηποι
τηλ:210 6416731 , 6937470267


ΡΟΔΟΣ:

Κωνσταντίνου Υδραίου 30 
τ.κ.85100 
τηλ:6974061280 , 6937470267

(813)