Συχνοί ύποπτοι, που θα παίξουν το ρόλο της εύκολης αυτής λύσης, είναι και τα τρία τρόφιμα που ακολουθούν, που όχι μόνο δε θα μας χορτάσουν, αλλά θα μας γεμίσουν με περιττά συστατικά χωρίς κανένα όφελος για τον οργανισμό μας.

Λευκό ψωμί

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας συνήθιζαν να καταναλώνουν καρβέλια ολόκληρα κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ και στο βραδινό τους θα χόρταιναν μόνο με λίγο ψωμί, ελιές και λαχανικά, όπως ντομάτα και αγγούρι. Όσο όμως, κι αν θα περιμέναμε ότι το λευκό ψωμί είναι αρκετά χορταστικό, μάλλον ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Για πιο χορταστικά γεύματα, μπορείτε να προτιμάτε ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο ή προζυμένιο, που περιέχουν δύο έως τρεις φορές υψηλότερο αριθμό φυτικών ινών.
Τηγανιτές πατάτες 

Αν αναρωτιέστε πώς γίνεται η πατάτα -που είναι λαχανικό- να μη μας χορταίνει, η απάντηση έγκειται στο πώς αυτή έχει προετοιμαστεί. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μια μερίδα τηγανιτές πατάτες δε θα μας χορτάσει αρκετά. Αντίθετα, όμως, εάν την καταναλώσουμε βραστή ή ψητή στο φούρνο, τα επίπεδα της πείνας θα μειωθούν.

Φροντίστε λοιπόν να την καταναλώνετε με μέτρο στην τηγανιτή της μορφή. Ενώ εάν προσέξετε τα συστατικά με τα οποία θα τη μαγειρέψετε ή θα τη συνοδέψετε, η πατάτα όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη για την υγεία σας.

Επιδόρπια γιαουρτιού

Διαφημίζονται ως μια καλή επιλογή για όσους επιθυμούν να κάνουν ισορροπημένη διατροφή -ειδικά εάν πρόκειται για επιδόρπιο χαμηλών λιπαρών και χωρίς ζάχαρη, ωστόσο ακόμα και οι γλυκαντικές ουσίες, που αντικαθιστούν τη ζάχαρη, δε θα βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και δε θα σας χορτάσουν το ίδιο.

Επιπλέον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σε πολύ πρόσφατη ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε τους κινδύνους για διάφορα γλυκαντικά συνιστώντας την αποφυγή της χρήσης τους για τον έλεγχο του σωματικού βάρους ή τη μείωση του κινδύνου μη μεταδοτικών ασθενειών.

Για να σας χορτάσει αποτελεσματικά ένα επιδόρπιο γιαουρτιού, καλό θα ήταν να προτιμήσετε ένα γιαούρτι χωρίς επιπρόσθετα συστατικά, έτσι ώστε να προσθέσετε εσείς τρόφιμα που προάγουν τον κορεσμό, όπως ξηρούς καρπούς ή φρούτα.