Καρκίνος θυρεοειδούς κατά την εγκυμοσύνη… τι πρέπει να κάνω;

Επειδή ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι ένας από τους συνηθέστερους καρκίνους σε γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικία τεκνοποίησης, δεν είναι σπάνιο μια γυναίκα να διαγνωστεί με καρκίνο του θυρεοειδούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Συνήθως, είναι ασφαλές να παρακολουθείται η εξέλιξη του καρκίνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η χειρουργική επέμβαση να πραγματοποιηθεί μετά τη γέννηση του μωρού.

Ωστόσο… εάν ο καρκίνος του θυρεοειδούς έχει εξαπλωθεί και εκτός του θυρεοειδούς ή εάν η ασθενής προτιμά να χειρουργηθεί άμεσα, η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου της εγκυμοσύνης.

  • Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι…

η καθυστέρηση της χειρουργικής επέμβασης του θυρεοειδούς μέχρι την γέννηση του μωρού συνδέεται με τα ίδια εξαιρετικά αποτελέσματα όπως και με την άμεση χειρουργική επέμβαση.

 

Το άρθρο υπογράφει ο Σταύρος Τσιριγωτάκης, Γενικός Χειρουργός, Ειδικός μαστού. Τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ). Τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας Μαστολογίας (SIS, Senologic International Society. 

(Για αναλυτικά βιογραφικά στοιχεία του ιατρού δείτε εδώ: http://bit.ly/2GV7COk)

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Μ. Μπότσαρη 66 Δραπετσώνα Πειραιάς & Υψηλάντου 43 & Μαρασλή Κολωνάκι Αθήνα

Τηλ. επικοιν.: 6972200279

 

 

(439)