Η Διπολική Διαταραχή εμφανίζεται σε δυο μορφές

Η Διπολική Διαταραχή διακρίνεται περαιτέρω σε δύο τύπους: Ο 1ος τύπος (μανιοκαταθλιπτικός) συνήθως χαρακτηρίζεται από διακριτά εναλλασσόμενα επεισόδια – κατάθλιψης & μανίας – των οποίων η διάρκεια μπορεί να ποικίλλει από εβδομάδες έως και μήνες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μετάπτωση από τη μία κατάσταση στην άλλη μπορεί να συμβεί ακόμη και κατά τη διάρκεια της μέρας, ενώ σε άλλες τα διαδοχικά και πιο μακρόχρονα επεισόδια μπορούν να διακόπτονται από περιόδους «φυσιολογικής συμπεριφοράς».

Ο τύπος αυτός συνοδεύεται και από καταθλιπτικά και από μανιακά ή υπομανιακά επεισόδια ενώ δεν αποκλείεται να συνυπάρξει και με ψυχωσικά στοιχεία.

Ο 2ος τύπος περιλαμβάνει την εκδήλωση ενός τουλάχιστον επεισοδίου υπομανίας (και όχι μανίας) και περισσότερων σοβαρών επεισοδίων κατάθλιψης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις:

η διπολικότητα είναι δύσκολο να διαγνωστεί καθώς τα επεισόδια υπομανίας μπορούν να περάσουν απαρατήρητα δίνοντας την εντύπωση μονοπολικότητας της πάθησης.

Το άρθρο υπογράφει ο  Γεώργιος Α. Παπαγεωργίου είναι ψυχολόγος & διευθυντής της «Ψυχικής Φροντίδας ΙΚΕ»  (Ιατρική Εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας) όπου και συνίδρυσε το 2016. Εποπτεύει τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το Επιστημονικό Προσωπικό της Εταιρείας το οποίο απαρτίζεται από όλες τις ειδικότητες τις Ψυχικής Υγείας.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Δ/νση (έδρα): Παπαδιαμαντοπούλου 11, Ιλίσια, Αθήνα, Τ.Κ. 11528

Τηλ. Επικοινωνίας

Επείγοντα: 


Email: sessions@psychikifrontida.gr

sitepsychikifrontida.gr

(597)