Ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης του Σταμάτη Μαλέλη στον Δήμο Τρίπολης

Πλήθος κόσμου μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, παρακολούθησε την ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης του κ. Σταμάτη Μαλέλη σε συνεργασία με το kontasou.com – υπό την αιγίδα του Ιατρικού Kέντρου Αθηνών – που έγινε στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του δήμου Τρίπολης.

Με ομιλητές τον Σταμάτη Μαλέλη (συγγραφέα & δημοσιογράφο), την Μένη Μαλλιώρη (Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ), τον Κυριάκο Ντούμο (στιχουργό & ηθοποιό) και την Βασιλική Ντούμου (Ψυχολόγο), πραγματοποιηθηκε (Σάββατο 5 Μάιου 2018, 7:30 μ.μ, εκδήλωση) συζήτηση με θέμα: «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων ευαισθητοποίησης που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα ήδη δυο βιβλίων, με θέμα την Κατάθλιψη.

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν το 2015 στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας, οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000.

Αν και πρόκειται για μια πολυπαραγοντική νόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ασθενών, ενώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανατραπεί η κλασική επιδημιολογία που αναγνωρίζει τις γυναίκες ως τα βασικά θύματα της κατάθλιψης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι΄ αυτή την ύπουλη και ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού. Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, ώστε να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

(Ρεπορτάζ: https://www.lay-out.gr/ & kontasou.com)

(61)