Ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης του Σταμάτη Μαλέλη στον δήμο Βούλας!

Πλήθος κόσμου μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, παρακολούθησε την ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης του κύριου Σταμάτη Μαλέλη σε συνεργασία με το kontasou.com, υπό την αιγίδα του Ιατρικού κέντρου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο “ΙΩΝΙΑ.

Με ομιλητές τον Σταμάτη Μαλέλη (Δημοσιογράφο και συγγραφέα), τον Δρ. Θάνο Ασκητή (νευρολόγο/ψυχίατρο και πρόεδρο του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας), την Δανάη Γλαβίνα (σύμβουλο ψυχικής υγείας), τον Κυριάκο Ντούμο (ηθοποιό και στιχουρχό) & την Ελπίδα Γεωργακοπούλου (Συμβουλευτική Ψυχολόγο) πραγματοποιήθηκε η συνάντηση κοινωνικής ευαισθητοποίησης με θέμα: “Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή”.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα ήδη δυο βιβλίων, με θέμα την Κατάθλιψη.

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν το 2015 στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας, οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000.

Αν και πρόκειται για μια πολυπαραγοντική νόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ασθενών, ενώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανατραπεί η κλασική επιδημιολογία που αναγνωρίζει τις γυναίκες ως τα βασικά θύματα της κατάθλιψης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι΄ αυτή την ύπουλη και ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού αλλά και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτή την ψυχική νόσο και να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, ώστε να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

(Δείτε εκτενές ρεπορτάζ από https://www.lay-out.gr/, εδώ:  https://bit.ly/2IVY0rV)

 

 

(101)