Γυναικεία κατάθλιψη

Αν καταλάβετε τις συνέπειες της κατάθλιψης και τις επιπτώσεις της θα είστε πιο ικανές να την αντιμετωπίσετε

Η κατάθλιψη δεν είναι ίδια για όλους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τα δύο φύλα. Δεν είναι μόνο ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη από τους άνδρες, αλλά οι αιτίες της γυναικείας κατάθλιψης και ακόμη και τα συμπτώματα είναι συχνά διαφορετικά.

Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην μοναδική εικόνα της κατάθλιψης στις γυναίκες – από τις αναπαραγωγικές ορμόνες μέχρι τις κοινωνικές πιέσεις και το στρες.

Μαθαίνοντας για αυτούς τους παράγοντες μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο της κατάθλιψης και να την αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά.

Κατανοώντας την κατάθλιψη στις γυναίκες

Η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει κάθε τομέα της ζωής σας. Μπορεί να επηρεάσει την κοινωνική σας ζωή, τις σχέσεις, την καριέρα, και την αίσθηση της αξίας και του σκοπού. Και ιδίως για τις γυναίκες, η κατάθλιψη είναι συνηθισμένη. Στην πραγματικότητα το 10% έως 25% των γυναικών έρχονται αντιμέτωπες με την κατάθλιψη σε κάποια φάση της ζωής τους.

Αν είστε λυπημένη, κουρασμένη, έχετε αίσθημα ενοχής και γενικά έχετε δυσάρεστη διάθεση, μπορεί να πάσχετε από την κύρια μορφή κατάθλιψης. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι η κατάθλιψη είναι πλήρως θεραπεύσιμη, και όσο περισσότερο καταλάβετε τις συνέπειες της και τις επιπτώσεις της τόσο πιο ικανές θα είστε να την αντιμετωπίσετε.

(3328)