Αόρατος τρόπος για να ισιώσετε τα δόντια σας!

Πολλοί ασθενείς επιθυμούν ίσια δόντια και ένα λαμπερό χαμόγελο αλλά δεν θα φορούσαν τα συμβατικά σιδεράκια τα οποία είναι ιδιαίτερα εμφανή.

  • Τι είναι το σύστημα Invisalign® και πως λειτουργεί;

Η θεραπεία με Invisalign είναι ένας πρακτικά αόρατος τρόπος για να ισιώσετε τα δόντια σας. Με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας  σε υπολογιστή, το Invisalign παρουσιάζει το πλήρες πλάνο θεραπείας σας, με βάση τις οδηγίες που δίνει ο ορθοδοντικός Invisalign, από την αρχική θέση των δοντιών σας έως την τελική επιθυμητή θέση.

Έτσι ο ασθενής μπορεί να παρακολουθήσει προκαταβολικά τις κινήσεις των δοντιών που θα οδηγήσουν στο τελικό αποτέλεσμα.  Στη συνέχεια, κατασκευάζεται μια σειρά από διάφανους νάρθηκες ειδικά για τα δόντια σας ώστε να μετακινούνται λίγο-λίγο.

Θα φοράτε τον κάθε νάρθηκα για περίπου δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα τον αντικαθιστάτε με τον επόμενο στη σειρά, έτσι ώστε τα δόντια να μετακινούνται προοδευτικά προς την αναμενόμενη τελική θέση. Ο χρόνος της θεραπείας εξαρτάται από τις εξιδεικευμένες ανάγκες του κάθε περιστατικού.

  • Πώς μπορώ να ξεκινήσω τη θεραπεία με Invisalign;

Αρχικά πραγματοποιήστε την “Αξιολόγηση Χαμόγελου” Invisalign και ανακαλύψτε αν το σύστημα Invisalign είναι κατάλληλο για εσάς. Στην συνέχεια κλείστε ένα ραντεβού με κάποιον ορθοδοντικό Invisalign, για μια πρώτη επίσκεψη.

Στο επόμενο βήμα θα ληφθούν υψηλής ευκρίνειας ψηφιακά αποτυπώματα των δοντιών σας, τα οποία με  τη χρήση τεχνολογίας τρισδιάστατης απεικόνισης θα οδηγήσουν στην δημιουργία ενός εξιδεικευμένου σχεδίου θεραπείας, στο οποίο θα απεικονίζονται οι προοδευτικές μετακινήσεις των δοντιών σας προς το τελικό επιθυμητό  αποτέλεσμα.

  • Πόσο διαρκεί η θεραπεία με Invisalign;

Όπως και με τις άλλες μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην Ορθοδοντική, η διάρκεια της θεραπείας με Invisalign εξαρτάται από την δυσκολία του κάθε περιστατικού. Ο ορθοδοντικός Invisalign είναι σε θέση να σας δώσει μια ακριβή εκτίμηση του συνολικού χρόνου θεραπείας.

  • Η θεραπεία με Invisalign πονάει;

Ορισμένοι ασθενείς αναφέρουν μια  περιορισμένη δυσφορία για λίγες ημέρες, στην αρχή του κάθε νέου σταδίου θεραπείας, όταν φορέσουν τον επόμενο νάρθηκα. Αυτό είναι φυσιολογικό και αποτελεί ένδειξη ότι οι νάρθηκες επιτελούν το σκοπό τους και η δυσφορία συνήθως εξαφανίζεται σε μία-δύο ημέρες.

  • Από τι κατασκευάζονται οι νάρθηκες και τι όψη έχουν;

Οι νάρθηκες Invisalign είναι πρακτικά αόρατοι και κατασκευάζονται από ανθεκτικό θερμοπλαστικό υλικό ιατρικού τύπου, το οποίο έχει αναπτυχθεί ειδικά για το σύστημα Invisalign® ( “Smart Track”) . Οι νάρθηκες είναι κατασκευασμένοι ειδικά για τον κάθε ασθενή και εφαρμόζουν καλά στα δόντια.

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Invisalign;

Οι νάρθηκες Invisalign είναι σχεδόν αόρατοι και είναι δύσκολο για τους τρίτους να παρατηρήσουν ότι τους φοράτε.

Η θεραπεία με Invisalign δεν παρεμβαίνει στην καθημερινότητά σας. Επειδή οι νάρθηκες Invisalign είναι αφαιρούμενοι και επειδή  σε αντίθεση με τα παραδοσιακά, μόνιμα σιδεράκια, δεν υπάρχουν μεταλλικά στηρίγματα ή σύρματα, μπορείτε να τρώτε και να πίνετε ό,τι θέλετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας απλώς αφαιρώντας τους.

Μπορείτε επίσης να αφαιρείτε τους νάρθηκες για να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, όπως συνήθως κάνατε προκειμένου να διατηρείτε τη στοματική σας υγιεινή.

Και τέλος, το σύστημα Invisalign σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε στον υπολογιστή , τις μετακινήσεις των δοντιών σας, τα τελικά αποτελέσματα και πως θα δείχνει το χαμόγελό σας μετά την θεραπεία.

  • Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κλινικά περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με Invisalign;

Όχι – μόνον ο ορθοδοντικός  Invisalign μπορεί να προσδιορίσει αν είστε κατάλληλος υποψήφιος για θεραπεία με Invisalign. Το Invisalign είναι κατάλληλο για νεαρούς ασθενείς, εφήβους και ενήλικες και χρησιμοποιείται για την θεραπεία όλων των ορθοδοντικών προβλημάτων, όπως συνωστισμός, υπερσύγκλειση, κενά μεταξύ των δοντιών.

  • Ποιό είναι το κόστος του συστήματος Invisalign;

To κόστος της θεραπείας Invisalign εξαρτάται από την δυσκολία  του προβλήματος και την πορεία της θεραπεία σας όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις άλλες ορθοδοντικές θεραπείες. Ως γενικός κανόνας, το κόστος είναι συγκρίσιμο με το κόστος για τα παραδοσιακά, μόνιμα σιδεράκια .Πάντως, μόνον ένας ορθοδοντικός Invisalign μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια το κόστος.

  • Πόσο συχνά πρέπει να φορώ τους νάρθηκές Invisalign;

Πρέπει να φοράτε τους νάρθηκες συνέχεια κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ακριβώς όπως θα κάνατε και με τα συμβατικά σιδεράκια. Τους βγάζετε μόνον όταν τρώτε, όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας και όταν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα. Συνιστάται να φοράτε τους νάρθηκες 22 ώρες την ημέρα για μέγιστη αποτελεσματικότητα.

  • Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζω τους νάρθηκές μου;

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίζετε τους νάρθηκες σας είναι να τους βουρτσίζετε και να τους ξεπλένετε με χλιαρό νερό, καθώς και να χρησιμοποιείτε τους κρυστάλλους καθαρισμού Invisalign Cleaning Crystals ή τα ειδικά δισκία καθαρισμού. Είναι σημαντικό να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα και προτού φορέσετε και πάλι τους νάρθηκες σας, για να διατηρήσετε σωστή στοματική υγιεινή.

  • Επηρεάζουν οι νάρθηκες την ομιλία;

Όπως συμβαίνει και με τις παραδοσιακές ορθοδοντικές συσκευές, υπάρχει μια περίοδος αρχικής προσαρμογής του ασθενή επειδή έχει κάτι καινούριο μέσα στο στόμα του. Η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα στην ομιλία και η μεταβατική αυτή περίοδος είναι σύντομη.

  • Αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία με το σύστημα Invisalign, είναι απαραίτητη η χρήση συγκρατητικού μηχανισμού;

Η χρήση συγκρατητικού μέσου μετά από οποιαδήποτε ορθοδοντική θεραπεία αποτελεί σημαντικό βήμα, επειδή έτσι τα δόντια παραμένουν σταθερά στις νέες τους θέσεις. Ο τελευταίος νάρθηκας θα είναι και ο προσωρινός σας συγκρατητήρας, ωσότου προσδιοριστεί η επιλογή συγκράτησης που θα χρησιμοποιήσετε. Ο ορθοδοντικός Invisalign μπορεί να σας συμβουλεύσει για τις επιλογές μακροχρόνιας συγκράτησης που έχετε στη διάθεσή σας, όπως ακίνητοι γλωσσικοί συγκρατητικοί μηχανισμοί και διαφανείς νάρθηκες.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος  Τζαμάλας (D.D.S , MSc(Lond), MOrth RCS (Ed)) είναι ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ. Είναι εγγεγραμμένος στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών ως Ειδικός Ορθοδοντικός & Μέλος Βρεταννικής Ορθοδοντικής Εταιρείας (για εκτενές βιογραφικό του ιατρού δείτε εδώ: https://bit.ly/2xylT3l)

Στοιχεία επικοινωνίας:

 http://www.athensorthodontikos.gr

Tηλ. επικοινωνίας: +30 210 8032 542 | +30 698 4218303

Διεύθυνση Ιατρείου: Γράμμου 40 – Βριλήσσια 15235 

 

(1191)