Ο Σ.Μαλέλης μιλά για τον συγκυβερνήτη που έριξε το αεροσκάφος στις Άλπεις

Τα σχόλια ορισμένων δημοσιογράφων για τη ψυχική κατάσταση του συγκυβερνήτη που έριξε το αεροσκάφος στις Άλπεις προκάλεσε την οργή του Σταμάτη Μαλέλη που έδωσε την απάντηση του στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Με αφορμή διάφορα σχόλια που έγιναν για την κατάσταση του συγκυβερνήτη που έριξε το αεροσκάφος στις Άλπεις, ο Σταμάτης Μαλέλης απαντά: “Στην προσπάθεια των δημοσιογράφων να παρουσιάσουν τα γεγονότα, στοχοποιούν μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας, οι οποίοι έπασχαν – πάσχουν από κατάθλιψη κι αυτό είναι άδικο κι επικίνδυνο. Σε τόσο δύσκολες καταστάσεις που αφορούν τη ψυχική υγεία, καλύτερα να μιλούν οι ειδικοί, εμείς οι δημοσιογράφοι να ανοίγουμε το δρόμο, να τους δίνουμε το βήμα, να κάνουμε ερωτήσεις & παρατηρήσεις, αλλά να αφήνουμε εκείνους να μιλούν. Εάν υποθέσουμε ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν καταθλιπτικός και έριξε το αεροπλάνο όπως απλοϊκά το λέμε και αιωρείται, δημιουργούμε τεράστιο πρόβλημα σε ανθρώπους που δουλεύουν και έχουν κατάθλιψη. Αυτές οι ομάδες ανθρώπων δεν είναι επικίνδυνες, είναι ευαίσθητες.”

Συμπλήρωσε το σχολιασμό του με την παράθεση ενός άρθρου του Πέτρου Σκαπινάκη, αναπληρωτή καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σχολίασε πως “Όχι μόνο είναι φυσιολογικοί άνθρωποι όσοι έχουν κατάθλιψη, αλλά είναι και καλύτεροι άνθρωποι. Έχουν αγάπη και ζεστασιά, προσφέρουν στο διπλανό τους και δεν είναι καθόλου επικίνδυνοι. Πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί που λένε τις ανοησίες καθημερινά.”

Ολοκλήρωσε το σχολιασμό του μεταφέροντας κάποιες σκέψεις από τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ που δημοσιοποίησε ο ίδιος στο Facebook …“ψυχοπαθείς και διαταραγμένοι είναι άνθρωποι της διπλανής σας πόρτας, ζούμε μαζί πλάι πλάι. Θα γυρίζατε την πλάτη σε έναν διαβητικό; σε έναν πάσχοντα από μεσογειακή αναιμία ή σε κάποιον που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας; Δεν είμαστε επικίνδυνοι, δεν είμαστε δολοφόνοι, μόνο συνάνθρωποι και συνοδοιπόροι.”… σκέψεις που συνυπογράφει και ο ίδιος ο Σταμάτης Μαλέλης.

Δες εδώ το βίντεο: 

(26898)