Ο παράγοντας του χρήματος ακόμα και στις ερωτικές σχέσεις είναι δύσκολο να καταργηθεί. Παρόλο που αυτή η πραγματικότητα δεν αναφέρεται ρητά, όταν εμφανίζεται ακόμα και μία μικρή δυσκολία γινόμαστε μάρτυρες έντονων συγκρούσεων με περιεχόμενο το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ανάμεσα στα ζευγάρια.
Η οικονομική κρίση το δυσκολεύει αυτό ακόμα περισσότερο, καθώς μας έφερε αντιμέτωπους με ανάγκες που δεν επιλέξαμε.
Η δύσκολη αυτή συνθήκη είναι φυσικό να επηρεάσει και την διαβίωση ενός ζευγαριού, καθώς το αφήνει εκτεθειμένο στην αβεβαιότητα.
Η μείωση των εισοδημάτων, η απώλεια της εργασίας και οι δυσκολίες στην αποπληρωμή δανείων… μπορεί να λειτουργήσουν ως πηγή εντάσεων ακόμα και σε ένα ζευγάρι που μετράει πολλά χρόνια στην πλάτη του. Ξαφνικά χάνεται οποιαδήποτε αίσθηση ελέγχου να ορίσουν την ίδια τους την ζωή.
Η αγωνία, η θλίψη, η ευερεθιστότητα και η απομόνωση είναι βασικοί απότοκοι αυτής της δύσκολης συγκυρίας…
Η «κρίση» στην κινέζικη γλώσσα, αποτελείται από δύο ιδεογράμματα που σημαίνουν κίνδυνο και ευκαιρία ταυτόχρονα. Η κρίση δεν είναι μόνο ρήξη, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε… κάθαρση και νέα ξεκινήματα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να μην απορροφηθεί το ζευγάρι από τις αντιξοότητες είναι η ευελιξία. Κρίση σημαίνει αλλαγή και για αυτό η αλλαγή πλεύσης σε όποια σχέδια είχε κάνει το ζευγάρι πριν την εμφάνισή της μπορεί να κρίνεται απαραίτητη!
Η αλλαγή αυτή είναι εφικτή όταν το ζευγάρι συσπειρώνεται σε μία συμμαχία με σκοπό την χάραξη κοινών στόχων. Είναι σημαντικό να συμφωνούν ότι βαδίζουν προς την ίδια κατεύθυνση, καθώς μπορούν να πετύχουν πολύ περισσότερα όταν είναι μαζί παρά χώρια ή απέναντι ο ένας στον άλλον. Χρειάζονται να αποχαιρετήσουν χειρισμούς του παρελθόντος και να αφήσουν πίσω ότι είναι πλέον σαθρό και αναποτελεσματικό. Άλλωστε πώς μπορούμε να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα κάνοντας τα ίδια πράγματα;
(Πηγή: http://www.marobellou.gr)