Χολέρα ανιχνεύθηκε σε υπόγεια αποθήκη του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»!

Σάλος και πανικός έχει προκληθεί έπειτα από την αποκάλυψη ότι σε λιμνάζοντα νερά σε υπόγεια αποθήκη τροφίμων του νοσοκομείου ‘’Έλενα Βενιζέλου’’ ανιχνεύθηκε – το βακτήριο της χολέρας – βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τις ζωές πολλών γυναικών, παιδιών και εργαζομένων.

Γράφει η Κατερίνα Ζαγοραίου

 

Η χολέρα γνωστή και – ως “Ασιατική νόσος” ή “επιδημιακή χολέρα” – είναι ένα «νόσημα» που προκαλείται από το επικίνδυνο “βακτήριο Δονάκιο της χολέρας” και κυρίως από την κατανάλωση μολυσμένου νερού, γάλακτος ή τροφών που μολύνθηκαν εξαιτίας των ανθυγιεινών τρόπων λειτουργίας των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης .

Τα συμπτώματα της χολέρας είναι…

  • Έντονη διάρροια
  • Ναυτία, εμετός
  • Μυικοί κοιλιακοί σπασμοί
  • Σοβαρή αφυδάτωση
  • Κλονισμός
  • Και έπειτα από σοβαρή απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών ακόμη και… θάνατος

Την αποκάλυψη για την ανίχνευση του βακτηρίου της χολέρας στο νοσοκομείο ‘’Έλενα Βενιζέλου’’ την έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων [ΠΟΕΔΗΝ]. Ενώ η είδηση επιβεβαιώθηκε και από το Υπουργείο Υγείας που
προέβη σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με στοιχεία της επιτροπής Νοσοκομειακών λοιμώξεων:

στα πρώτα δείγματα νερού που συλλέχθηκαν από τα λιμνάζοντα ύδατα της αποθήκης του Νοσοκομείου ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας και – την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου – αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα του ελέγχου δειγμάτων.

Πληροφορίες λένε ότι νερά έτρεχαν στην αποθήκη τροφίμων του νοσοκομείου εδώ και έξι μήνες και παρά τις διαμαρτυρίες του Σωματείου η βλάβη δεν αποκαταστάθηκε. Από τη μεριά της διοίκησης του νοσοκομείου δε, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι τα νερά διέρρευσαν στην αποθήκη από το δάπεδο γειτονικού χώρου.

Ο χώρος εν αναμονή των αποτελεσμάτων του ελέγχου των δειγμάτων σφραγίστηκε..!

 

(105)