Τύποι του άγχους των νέων

Ποιοι είναι οι παράγοντες που μπορεί να δημιουργούν άγχος στους νέους ανθρώπους;

Το σχολείο, οι εξετάσεις, η πίεση της καθημερινότητας, οι φίλοι, οι γονείς είναι παράγοντες που μπορεί να δημιουργούν άγχος στους νέους ανθρώπους. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι άγχους.
Μερικοί από αυτούς αναφέρονται παρακάτω:

Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή

Αίσθημα άγχους τις περισσότερες ημέρες και ανησυχίες για καθημερινές καταστάσεις, όπως το σχολείο, την εργασία, τις σχέσεις και την υγεία, για μια περίοδο έξι μηνών ή περισσότερο.

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

Ανεπιθύμητες και ενοχλητικές σκέψεις και φόβοι ( εμμονές ), τα οποία αφήνουν το άτομο αισθάνεται πολύ ανήσυχο.

Διαταραχή πανικού

Οι κρίσεις πανικού είναι περίοδοι έντονου φόβου ή υπερβολικού άγχους που συμβαίνουν ξαφνικά ή όταν δεν υπάρχει σήμα κινδύνου. Σωματικά συμπτώματα όπως εφίδρωση , δύσπνοια , αίσθημα παλμών, ξηροστομία , αίσθηση ότι πεθαίνουν και ότι χάνουν τον έλεγχο, ή ότι πρόκειται να καταρρεύσουν, είναι κοινά σε κρίσεις πανικού.

Διαταραχή μετά-τραυματικού στρες

Ένα άτομο μπορεί να εμφανίσει δυσκολία χαλάρωσης, ανατρέποντας όνειρα ή αναδρομές στο παρελθόν, και αποφεύγοντας οτιδήποτε τους θυμίζει το γεγονός αυτό. Αυτό μπορεί να συμβεί αφού βιώνει ένα τραυματικό γεγονός , όπως π.χ. πόλεμος, επίθεση, ατύχημα ή καταστροφή.

Κοινωνική φοβία

Ένα πρόσωπο που έχει ένα έντονο φόβο ότι κρίνεται,νιώθοντας αμηχανία ή ταπείνωση, ακόμη και σε καθημερινές καταστάσεις, όπως σε δημόσια ομιλία, τρώγοντας σε δημόσιο χώρο, στη δουλειά ή κάνοντας μια συζήτηση με κάποιον.

Ειδικές φοβίες

Ένα άτομο αισθάνεται ανήσυχος σχετικά με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή κατάσταση. Οι περισσότερες φοβίες περιλαμβάνουν ζώα, έντομα, τα ύψη και το αίμα.

(1351)