Το περπάτημα ή το ποδήλατο προς τη δουλειά βελτιώνει την ποιότητα της ζωής

Οι άνθρωποι που αντικατέστησαν την οδήγηση προς τη δουλειά με περπάτημα ή ποδήλατο, σημείωσαν σημαντική αλλαγή στην ποιότητα της ζωής τους.

Οι θετικές επιπτώσεις της φυσικής άσκησης στο επίπεδο της υγείας είναι γνωστές, μια νέα έρευνα όμως έρχεται να μας επιβεβαιώσει ότι τα θετικά επεκτείνονται και στη σφαίρα της ψυχικής υγείας.

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι που αντικατέστησαν την οδήγηση προς τη δουλειά με περπάτημα ή ποδήλατο, σημείωσαν σημαντική αλλαγή στην ποιότητα της ζωής τους. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που μετακινούνταν καθημερινά ανέφεραν αυξημένη ικανότητα να συγκεντρωθούν και ένιωθαν λιγότερη πίεση όταν δεν χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητο, αλλά προτιμούσαν τα πόδια ή το ποδήλατο.

Παραδόξως, η έρευνα βρήκε ότι η μετακίνηση με τη δημόσια συγκοινωνία είναι επίσης ωφέλιμη για την ποιότητα ζωής των εργαζομένων. O επικεφαλής της έρευνας Adam Martin, από το University of East Anglia λέει: «Παραδόξως, σε σύγκριση με το αυτοκίνητο οι εργαζόμενοι φαίνεται να αισθάνονται καλύτερα να μετακινούνται με τη δημόσια συγκοινωνία. Κανείς θα μπορούσε να σκεφτεί ότι οι δυσκολίες της μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς) είναι πηγή σημαντικού στρες, όμως (όπως πχ. το τρένο) πολύ συχνά δίνουν την ευκαιρία τους εργαζόμενους να διαβάσουν ή να κοινωνικοποιηθούν.

Πηγή:www.sciencedirect.gr

(5452)