Τι πρέπει να τρώω, όσο θηλάζω;

Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερτροφία για να έχετε γάλα. Τρώτε σωστά, καλύπτοντας τις ημερήσιες ανάγκες σας σε λευκώματα, λίπη, υδατάνθρακες και βιταμίνες.

Δύο ποτήρια γάλα και ένα πορτοκάλι καλύπτουν τις επιπλέον θερμιδικές ανάγκες σας. Αποφύγετε τα πικάντικα φαγητά, τα οινοπνευματώδη, τα πολλά γλυκά, τους καφέδες και γενικά τροφές που εσείς η ίδια δεν ανέχεστε.

Τρώτε λάδι και όχι λίπη. Μην τρώτε κουκιά ή φάβα όσο θηλάζετε. Με το θηλασμό θα χάσετε εύκολα το βάρος που πήρατε στην εγκυμοσύνη, γιατί το λίπος που αποθηκεύσατε καίγεται για την παραγωγή του γάλακτος.

Μην καπνίζετε γιατί έτσι καπνίζει και το μωρό σας. Αν πριν καπνίζατε πολύ και υποφέρετε για ένα τσιγάρο, τότε ένα με δύο τσιγάρα την ημέρα κάπου-κάπου μπορείτε να τα καπνίσετε, ποτέ όμως πριν από το θηλασμό. Αν καταφέρετε να τα αποφύγετε, ακόμη καλύτερα. Είναι από τις πιο μικρές θυσίες που κάνετε για το νεογέννητο μωρό σας.

(Πηγή: https://maternacare.gr/)

Το άρθρο υπογράφει ο Γρυπάρης Στ. Ιωάννης Μαιευτήρας – Χειρουργός / Γυναικολόγος. Εξειδικευθείς στην Υπογονιμότητα και την Αισθητική Γυναικολογία.

(113)