Τέλειο χαμόγελο μέσα σε λίγους μήνες!

Έχοντας υπόψη την ασφάλεια στην μετακίνηση, το σύστημα FASTBRACES® αναπτύχθηκε προκειμένου να μετακινεί τα δόντια με έναν διαφορετικό τρόπο, αποτελώντας μία γρήγορη, ασφαλή και οικονομικά προσιτή λύση. Το σύστημα FASTBRACES® χρησιμοποιεί ένα μοναδικό τριγωνικού σχήματος ορθοδοντικό άγκιστρο (σιδεράκι) που επιτρέπει την χρήση ενός μόνο ορθοδοντικού σύρματος κατά την διάρκεια της θεραπείας.

Με άλλα λόγια τα σιδεράκια που χρησιμοποιούνται στο σύστημα FASTBRACES® λειτουργούν σε ένα εντελώς διαφορετικό μηχανικό πρότυπο όλα μαζί. Ιστορικά τα σιδεράκια μετακινούν τη μύλη του δοντιού τον πρώτο χρόνο, και τη ρίζα του δοντιού το δεύτερο χρόνο, κάτι που σημαίνει τουλάχιστον δύο χρόνια ορθοδοντικής θεραπείας, χρησιμοποιώντας μια σειρά ορθοδοντικών συρμάτων και διαδικασιών ενεργοποίησης της μετακίνησης των δοντιών.

Τα σιδεράκια στο σύστημα FASTBRACES® είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μετακινούν ταυτόχρονα τη ρίζα και την μύλη των δοντιών από την αρχή της θεραπείας. Οι ασθενείς τώρα μπορούν να έχουν αποτελέσματα, συνήθως με λιγότερη ευαισθησία ,περίπου σε έναν χρόνο και σε μερικές περιπτώσεις μόνο σε λίγους μήνες.

Για να καταλάβουμε πως μετακινούνται τα δόντια με το σύστημα FASTBRACES® πρέπει πρώτα να καταλάβουμε γιατί τα δόντια είναι στραβά. Τα δόντια είναι στραβά γιατί έρχονται στο στόμα με κλίση ,πλαγίως και όχι σε όρθια θέση. Αυτό σημαίνει ότι η ρίζα ενός στραβού δοντιού δεν είναι σε ίσια (σε όρθια) θέση όπως θα έπρεπε να είναι.

Τα τριγωνικά σιδεράκια που χρησιμοποιούνται στο σύστημα FASTBRACES® έχουν την ιδιότητα να φέρνουν σε όρθια (ευθεία) θέση τη ρίζα του δοντιού από την αρχή της θεραπείας. Αν η ρίζα του δοντιού έρθει σε όρθια θέση, τότε το δόντι γίνεται ίσιο.

Προκειμένου να γίνει αυτό, ένα αρκετά μεγάλο τετράγωνο σύρμα χρειάζεται να τοποθετηθεί μέσα στην αύλακα των ορθοδοντικών αγκίστρων έτσι ώστε να προκαλέσει ροπή και να φέρει σε όρθια θέση τη ρίζα.

Τα κλασσικά σιδεράκια είναι συνήθως τετράγωνου σχήματος και δεν παρέχουν αρκετό χώρο μεταξύ τους (εικόνα 1). Αν τα τετράγωνα σιδεράκια αντικατασταθούν με τριγωνικά, η απόσταση των ορθοδοντικών αγκίστρων διπλασιάζεται (εικόνα 2). Με το διπλασιασμό της απόστασης η ευελιξία του τετράγωνου σύρματος οκταπλασιάζεται.

Ως εκ τούτου με το σύστημα FASTBRACES® είμαστε ικανοί να τοποθετήσουμε ένα τετράγωνο σύρμα μεταξύ των ορθοδοντικών αγκίστρων, εύκολα και άνετα προκειμένου να φέρουμε σε όρθια θέση την ρίζα του δοντιού από την αρχή της θεραπείας.

 

To άρθρο υπογράφει ο Ευάγγελος Βιάζης Οδοντίατρος, Κλινικός Διευθυντής της FastbracesGreece.  Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Fastbraces® Greece, άτλαντας κλινικών περιπτώσεων και είναι ο γιατρός που έχει θεραπεύσει την πιο γνωστή παγκοσμίως κλινική περίπτωση Fastbraces®.

 Ως μέλος της διεθνής υποστηρικτικής ομάδας της orthoworld®, της συμβουλευτικής εταιρείας η οποία παραχωρεί την άδεια χρήσης της Fastbraces® τεχνολογίας, ο οδοντίατρος Ευάγγελος Βιάζης συνομιλεί και διδάσκει οδοντιάτρους σε ολόκληρο τον κόσμο στη χρήση της εν λόγω Τεχνολογίας. Έχει θεραπεύσει κλινικές περιπτώσεις οι οποίες έχουν δημοσιευτεί και παρουσιαστεί από τους ομιλητές της Fastbraces® Τεχνολογίας σε ολόκληρο τον κόσμο ως παραδείγματα για το τι μπορεί η συγκεκριμένη τεχνολογία να πετύχει στους ασθενείς.

Επικοινωνίαhttp://fastbracesgreece.gr

(562)