Τρόποι για την αντιμετώπιση του άγχους των ανδρών

Προστατέψετε τον εαυτό σας με απλούς κανόνες που θα περιορίσουν το άγχος.

Το άγχος έχει γίνει ένας σημαντικός παράγοντας στη σύγχρονη εποχή και επηρεάζει πολύ την υγεία των ανδρών. Η ένταση και η συναισθηματική πίεση ημέρα με την ημέρα έχει συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, ημικρανίες, πόνους στην πλάτη, διαβήτη, καρκίνο, και ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα με χαμηλή ανταπόκριση στη θεραπεία.

Οι άνδρες που βιώνουν υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να βιώνουν άγχος, αϋπνία, κόπωση, κατάθλιψη και μπορεί να μετατραπεί σε ανθυγιεινές συνήθειες όπως το κάπνισμα, το ποτό, την υπερκατανάλωση τροφής  ή την κατάχρηση ναρκωτικών για την αντιμετώπιση του άγχους τους.

Οι κίνδυνοι του στρες

Το άγχος είναι επιβλαβές, επειδή πιέζει βιολογικά κουμπιά στο εσωτερικό των ανδρών που δεν έχουν πλέον καμία χρησιμότητα. Όταν ο άνθρωπος έπρεπε να μάχεται με τα άγρια ζώα για να σώσει την οικογένειά του, το άγχος του των ωθούσε σε αποτελεσματικότερες αντιδράσεις ώστε να διαχειριστεί τις διάφορες καταστάσεις που προέκυπταν. Ο καρδιακός ρυθμός αυξανόταν για να στείλει περισσότερο αίμα στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας την γρήγορη λήψη αποφάσεων. Το αίμα διοχετεύονταν στους μεγάλους μυς των χεριών και των ποδιών για να παρέχει περισσότερη δύναμη και ταχύτητα. Το σάκχαρο στο αίμα αυξανόταν για να παρέχει περισσότερη ενέργεια. Το αίμα άρχιζε να πήζει πιο γρήγορα, για να αποφευχθεί η απώλεια αίματος από τραύματα ή εσωτερικές αλλοιώσεις.

10 τρόποι για να μειώσετε το στρες και τα τοξικά αποτελέσματά για το σώμα:

Να ασκείστε τακτικά. Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα του στρες, βοηθώντας σας να κάψει τη περιττή ενέργεια και ένταση. Επίσης, βελτιώνει τη γενική υγεία.

Να τρώτε και να κοιμάστε καλά. Η καλή διατροφή και η ο ύπνος 6 έως 8 ώρες κάθε νύχτα μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να αναρρώσει από το παρελθοντικό σας άγχος και να είναι καλύτερα προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει το νέο στρες. Αποφύγετε την καφεΐνη και άλλα διεγερτικά που μπορεί να κάνει εντονότερο το άγχος και την αϋπνία. Αποφύγετε το αλκοόλ, το οποίο θα μπορούσε να εμβαθύνει την κάθε κατάθλιψη που μπορεί να αισθάνεστε.

Διαλογιστείτε. Περάστε τουλάχιστον 15 έως 20 λεπτά την ημέρα σε μια ήσυχη περισυλλογή. Ανάλογα με την προτίμησή σας, ίσως θα θέλατε να αφιερώσετε το χρόνο στο διαλογισμό ή την προσευχή, ή πρακτική της γιόγκα ή tai chi. Αναπνεύστε βαθιά και να καθαρίσετε το μυαλό σας.

Λύστε την αιτία του άγχους σας. Η ενασχόληση με τα προβλήματα που σας προκαλούν ένταση μπορεί να σας απαλλάξει από το άγχος σας. Η αδράνεια απλά επιτρέπει σε αυτά να  εδραιωθούν. Συζητήστε με το αφεντικό σας για να βρείτε λύσεις για τα προβλήματα στο χώρο εργασίας σας. Ζητήστε βοήθεια, αν δεν μπορείτε να ικανοποιήσετε όλες τις απαιτήσεις που τίθενται σε σας.

Αποφύγετε καταστάσεις στρες. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα επίπεδα άγχους των ανδρών είναι στα ύψη και είναι επτά φορές υψηλότερο από ότι των γυναικών. Αν είναι δυνατόν, αποφύγετε το χρόνο οδήγησης τις ώρες αιχμής. Κάντε τα ψώνια σας όταν δεν θα υπάρχει συμφόρηση στα καταστήματα και σταματήστε να περνάτε το χρόνο σας με ανθρώπους που σας προκαλούν στρες.

Αποδεχθείτε τα πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν. Υπάρχουν πράγματα στη ζωή σας που δεν μπορείτε να ελέγξετε, δεν έχει σημασία πόσο σκληρά προσπαθείτε.

Μην αναλαμβάνετε περισσότερα από όσα μπορείτε να διαχειριστείτε. Εμείς, πολύ συχνά δημιουργούμε το δικό μας άγχος – παραλείποντας να λέμε όχι, όταν μας ζητούνται πάρα πολλά, είτε πρόκειται για το αφεντικό, τη σύζυγο, ή τον φίλο μας που μας ζητάει κάτι. Δώστε στον εαυτό σας τον χρόνο να ολοκληρώσει όλα αυτά που έχει ξεκινήσει.

Δοκιμάστε μια πιο αισιόδοξη στάση. Πάντα μπορεί να ψάχνετε την ηλιόλουστη πλευρά, αλλά αυτό μπορεί να κάνει την διαφορά στη ζωή σας. Έχοντας μια αρνητική προοπτική μπορεί να μετατρέψετε ακόμα και τις πιο μικρές ενοχλήσεις σε τεράστια προβλήματα στο μυαλό σας.

Απολαύστε τις νίκες σας. Όταν έχετε επιτύχει έναν προσωπικό στόχο ή τελειώσει ένα μεγάλο έργο, κάντε κάτι καλό για τον εαυτό σας. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο ένα μασάζ ή μια απόδραση το Σαββατοκύριακο. Γιορτάστε το επίτευγμά σας, πριν να αναλάβετε το επόμενο σας έργο.

(2617)