Σκοτώνει τον έρωτα η τεχνολογία;

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που διεξήχθη από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και την καθηγήτρια JeanTwenge – η «νέα γενιά» και πιο συγκεκριμένα όλοι όσοι γεννήθηκαν μετά το 1995 – εκφράζουν μικρότερο ενδιαφέρον για τη σεξουαλική τους ζωή λόγω της ραγδαίας ανόδου της τεχνολογίας.

Τα ευρήματα της εν λόγω μελέτης και αρκετά ακόμη, παρουσιάζονται σε ένα βιβλίο, που φέρει τον τίτλο «iGen». Το σύγγραμμα αυτόαναφέρεται στα ευρύτερα ψυχολογικά χαρακτηριστικά των παιδιών της σύγχρονης εποχής και τονίζει ότι λόγω της υπερβολικής τους προσκόλλησης στην τεχνολογία, μαθαίνουν να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με λιγότερο επαναστατικό και περισσότερο υποτακτικό χαρακτήρα, που στην ουσία τα κάνει δυστυχισμένα και τα καθιστά εντελώς απροετοίμαστα για την ενηλικίωση.

Το βιβλίο συγκεντρώνει ερευνητικό υλικό – από 11.000.000 εκατομμύρια νέους – και περιλαμβάνει αρκετές εις βάθος συνεντεύξεις.Ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων ήταν ότι η κοινωνική εξωστρέφεια και η σεξουαλική ενεργητικότητα των σημερινών νέων έχει μειωθεί αισθητά σε σύγκριση με όσους ανήκουν στη γενιά «Χ» και τους «BabyBoomers».

Η συγγραφέας της μελέτης JeanTwengeέσπευσε να εξηγήσει μέσα από προσωπική της συνέντευξη:

 «Οι νέοι σήμερα σπαταλούν πάρα πολύ χρόνο δίπλα στις έξυπνες συσκευές τους, με αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα να απομακρύνονται όλο και πιο πολύ από την αλληλεπίδραση με τα οικεία τους πρόσωπα στον πραγματικό κόσμο».

(Πηγή: http://bit.ly/2kKo7Dq)

ο Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής είναι Νευρολόγος / Ψυχίατρος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας – Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Δρ. Θάνου Ασκητή Λεωφόρος Κηφισίας 360 & Θερμοπυλών 2, Χαλάνδρι.

(Για περισσότερα στοιχεία επισκεφθείτε: http://www.askitis.gr/)

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 7789890

E-mail: institute@askitis.gr
 
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Ανδρολογίας210 7797979

(118)