Πως θα μεγαλώσω σωστά το παιδί μου;

Νομίζω ότι θα πρέπει να κρατήσετε τις ακόλουθες δέκα συμβουλές, να τις διαβάζετε καθημερινά & να τις εφαρμόσετε αγαπητές φίλες

– Δώστε αγάπη και φροντίδα στο παιδί σου με συνέπεια και σταθερότητα. Η αγάπη είναι ουσιώδης για την ανάπτυξη του παιδιού, όπως είναι η τροφή για το σώμα του.

– Δώστε στο παιδί σου, όσο μπορείς περισσότερο από τον χρόνο σου. Αξίζει πιο πολύ να μιλάτε, να παίζετε και να διαβάζετε στο παιδί σας παρά να ασχολείστε συνέχεια με την τάξη και την καθαριότητα του σπιτιού.

– Φροντίστε να έχει το παιδί σας νέες εμπειρίες από τη στιγμή της γέννησής του. Οι εμπειρίες αυτές το πλουτίζουν και το βοηθούν να αναπτυχθεί φυσιολογικά.

– Ενθαρρύνετε το παιδί σας να παίζει με κάθε δυνατό τρόπο. Το παιχνίδι είναι σημαντικό είτε το παιδί παίζει μόνο του, είτε όταν αργότερα παίζει με άλλα παιδιά. Το παιχνίδι είναι σημαντικό, γιατί μέσα απ’αυτό, το παιδί ανακαλύπτει, μιμείται, κατασκευάζει, υποκρίνεται, δημιουργεί.

– Ενθαρρύνετε το παιδί σας περισσότερο για την προσπάθεια που κάνει παρά για την επιτυχία.

– Φροντίστε να δώσετε υπευθυνότητες στο παιδί σας. Οι δεξιότητες και οι ικανότητες του παιδιού μπορούν να αναπτυχθούν με την εμπειρία και το βοηθούν να αναπτύξει σιγά – σιγά περισσότερη ανεξαρτησία.

– Θυμηθείτε ότι κάθε παιδί έχει τη δική του μοναδικότητα και είναι διαφορετικό από τα άλλα. Πρέπει επομένως η συμπεριφορά μας να είναι «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα του κάθε παιδιού.

– Όταν κριτικάρετε και επιπλήττετε το παιδί σας, φροντίστε να γίνεται με τέτοιο τρόπο που να ταιριάζει στο χαρακτήρα του και τις τυχόν ιδιορρυθμίες του.

– Ποτέ μην απειλείς το παιδί σου ότι θα πάψεις να το αγαπάς και ότι θα το διώξεις από το σπίτι. Μπορεί να είναι σωστό να απορρίπτεις τη συμπεριφορά του, αλλά ποτέ το ίδιο το παιδί.

– Μην περιμένεις ότι το παιδί σου θα δείξει εύκολα ευγνωμοσύνη. Το παιδί δεν σου ζήτησε να το φέρεις στον κόσμο, η επιλογή είναι δική σου

Το άρθρο υπογράφει ο Γιάννης Περιστέρης – Mαιευτήρας / Xειρουργός / Γυναικολόγος. Ο Dr. Γιάννης Περιστέρης ασχολείται κυρίως με θέματα υπογονιμότητας, εξωσωματικής γονιμοποίησης, λαπαροσκοπικής χειρουργικής αλλά και με τον προγεννητικό έλεγχο.

(Περισσότερες πληροφορίες για τον ιατρό θα βρείτε εδώ: http://bit.ly/2B0JwhM)

Στοιχεία επικοινωνίας:

διευθ.:  Λ. Κηφισίας 23, Αμπελόκηποι, Αθήνα

τηλ. επικοινωνίας:  210- 7485754 – 6932 229697 – 6974 441255

(130)