Προλαβαίνω να φτιάξω το σώμα μου πριν το καλοκαίρι;

Είναι γνωστό πώς όσο βελτιώνεται ο καιρός και ο ρουχισμός γίνεται ελαφρύτερος, μικρά ή μεγάλα ελαττώματα στο σώμα μας γίνονται πιο εμφανή με αποτέλεσμα και η ανασφάλεια για την επικείμενη εμφάνιση στην παραλία να εντείνεται. Από την άλλη υπάρχουν και οι μύθοι γύρω από τις επεμβάσεις της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και τον χρόνο αποθεραπείας που απαιτείται μετά από αυτές.

Αυτοί οι μύθοι δυστυχώς πάνε από το ένα άκρο της υπερβολής στο άλλο. Δηλαδή στο ένα άκρο διαδίδεται η φήμη ότι κάνει κανείς μία αισθητική επέμβαση και την άλλη μέρα επιστρέφει στην καθημερινή του δραστηριότητα. Αυτό δεν είναι σωστό.

Στο άλλο άκρο επικρατεί η πληροφορία ότι για την πλήρη επιστροφή στην καθημερινότητα χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος, κάτι που είναι λάθος.

Στην πραγματικότητα η αλήθεια βρίσκεται, ως συνήθως, στη μέση. Πιο συγκεκριμένα επεμβάσεις όπως αυξητική στήθους, ανόρθωση στήθους, διόρθωση γυναικομαστίας, λιποαναρρόφηση, LipoLaserLifting μηρών η βραχιόνων, mini κοιλιοπλαστική χρειάζονται κατά μέσο όρο είκοσι ημέρες μετά την επέμβαση ώστε να μπορεί κάποιος να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής του χωρίς υπερβολικά έντονη δραστηριότητα.

Δηλαδή…

– Μπορεί κανείς να κολυμπήσει αλλά όχι να προσπαθήσει να καταρρίψει κάποιο ρεκόρ στην κολύμβηση.

-Μπορεί να τρέξει αλλά όχι να κάνει μαραθώνιο, μπορεί να σηκώσει βάρος αλλά όχι να κάνει μετακόμιση.

(Με άλλα λόγια μετά τις είκοσι ημέρες ομαλής μετεγχειρητικής πορείας και φορώντας ένα μαγιό οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στο σώμα δεν γίνονται αντιληπτές, δείχνουν φυσικές και αρμονικές με το υπόλοιπο σώμα.)

Επιπρόσθετα…

– Δεν απαιτούν ιδιαίτερο περιορισμό στην καθημερινότητα.– Δεν χρειάζεται κάποια προσοχή παρά μόνο κάποια ενυδατική κρέμα

– Δεν χρειάζεται αποφυγή έκθεσης στον ήλιο αρκεί η χρήση ενός καλού αντιηλιακoύ ικανοποιητικού δείκτη προστασίας.

Η χρονική περίοδος των είκοσι μετεγχειρητικών ημερών δίνει ένα αισθητικό αποτέλεσμα, τέτοιο ώστε, να μην γίνεται αντιληπτό ότι έχει προηγηθεί κάποια επέμβαση. Όμως συνεχίζει να βελτιώνεται μέχρι τους τρεις μετεγχειρητικούς μήνες.

 

Το άρθρο υπογράφει ο Γιώργος Καπράλος –  Πλαστικός Χειρουργός. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής HESPRAS.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Σ. Καράγιωργα 100 & Βουλιαγμένης, τ.κ. 166 75, Γλυφάδα
τηλ.: 210 964 99 97, 694 420 11 99

 

(http://www.kapralosgeorge.gr/)

(165)