Πρέπει να αλλάζω ή όχι το βρεγμένο μαγιό στην παραλία;

Λίγο ή περισσότερο έχετε μπει σε mood καλοκαιριού.Ήδη κάνατε την πρώτη σας βουτιά στη θάλασσα και σχεδιάζετε τη συνέχεια. Όμως καλοκαίρι σημαίνει και αύξηση των κολπικών λοιμώξεων, καθώς υγρασία, άμμος και υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την ανάπτυξη κολπίτιδων και διάφορων ερεθισμών της ευαίσθητης περιοχής.

Για να απολαύσετε υγιείς και αυτό το καλοκαίρι ακολουθείστε κάποιους βασικούς κανόνες:

Για αρχή φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας τουλάχιστον ένα δεύτερο μαγιό, ώστε βγαίνοντας από τη θάλασσα να αλλάξετε το βρεγμένο με στεγνό. Επίσης, αποφύγετε να κάθεστε σε βρεγμένη πετσέτα. Οι μύκητες αγαπούν τη ζέστη και την υγρασία και καραδοκούν. 

Προμηθευτείτε από το φαρμακείο προϊόντα για την φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής. Αναφερόμαστε κυρίως στα κολπικά υπόθετα γαλακτοβακίλλων για την αποκατάσταση και τη διατήρηση της υγιούς χλωρίδας, που μπορείτε να χρησιμοποιείτε δυο φορές την εβδομάδα, τα οποία καθώς ενδυναμώνουν την άμυνα της ευαίσθητης περιοχής σας προστατεύουν από τον κίνδυνο μυκητιάσεων και φλεγμονών. Επιπλέον να πλένεστε εξωτερικά με προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για την ευαίσθητη περιοχή. 

Προτιμήστε τα βαμβακερά από τα συνθετικά εσώρουχα και τα ανάλαφρα ρούχα και αποφύγετε τα στενά παντελόνια, που δεν επιτρέπουν στην ευαίσθητη περιοχή να αναπνέει.

Τις ημέρες της περιόδου αλλάξτε συχνότερα σερβιέτα ή ταμπόν ειδικά αν κολυμπάτε φορώντας ταμπόν, οπότε το αλλάζεις μόλις βγεις από το νερό.

Tέλος, πίνετε άφθονα υγρά και κυρίως νερό το οποίος σας ενυδατώνει και βοηθά στην παραγωγή ούρων, αλλά και στην απομάκρυνση τυχόν μικροβίων από την ουρογεννητική περιοχή.

(Πηγή: https://gkaravelas.gr/)

Το άρθρο υπογράφει ο Δρ. Αθανάσιος Β. Γκαραβέλας (MD, MSc) Μαιευτήρας/Χειρουργός Γυναικολόγος. Είναι διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ρώμης & εξειδικευθείς στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση.

Στοιχεία επικοινωνίας: 

διευθ.: Μ. Μπότσαρη 66 Δραπετσώνα Πειραιάς & Υψηλάντου 43 & Μαρασλή Κολωνάκι Αθήνα 
 
τηλ. επικοινωνίας: 210 46 19 735 – 210 89 81624-7 & 6986989220

(370)