Οικονομικές υγιεινές τροφές

Yπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς να θυσιάσετε την ποιότητα της διατροφής σας.

Δείτε κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές για υγιεινές τροφές που δεν θα σας κοστίσουν ο κούκος αηδόνι!

Βρώμη

Η βρώμη είναι μία από τις φθηνότερες επιλογές υγιεινών πρώτων υλών. Μερικά μπισκότα κουάκερ συμβάλλουν στην υγιεινή διατροφή, ενώ ταυτόχρονα έχουν χαμηλό κόστος.

Φρέσκα Φρούτα

Μπανάνες, μήλα, πορτοκάλια… Μην παραλείπετε να αναπληρώνετε τη φρουτιέρα σας! Αγοράστε προσιτά φρούτα όπως μπανάνες, μήλα και πορτοκάλια και «φάτε με μέτρο» πιο ακριβά φρούτα, όπως ανανά, ρόδια, παπάγια. Επιλέξτε πράσινες μπανάνες, δηλαδή σχετικά άγουρες, έτσι ώστε να διαρκούν όλη την εβδομάδα. Αν ωριμάσουν χωρίς να έχετε προλάβει να τις καταναλώσετε, ανακατέψτε τις στο μπλέντερ και παγώστε το μίγμα. Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα υπέροχο σπιτικό smoothie! Όσο για τα πορτοκάλια και τα μήλα παραμένουν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα από ό, τι τα περισσότερα φρούτα.

Φακές

Οι φακές πραγματικά είναι ο βασιλιάς των οσπρίων. Περιέχουν: φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο, κάλιο και μια σειρά από άλλα ιχνοστοιχεία. Είναι εξαιρετικά προσιτές οικονομικά και εύκολο να μαγειρευτούν.

Φασόλια

Όπως και οι φακές, έτσι και τα φασόλια περιέχουν πρωτεΐνες, που τα καθιστούν μια οικονομική εναλλακτική λύση. Διατηρούν την υγεία του πεπτικού συστήματος, μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και κρατούν τα σάκχαρα του αίματος υπό έλεγχο.

Γιαούρτι

Μια εύκολη επιλογή με πρωτεΐνες και ασβέστιο είναι το γιαούρτι. Εάν τα μέλη της οικογένειάς σας είναι μεγάλοι οπαδοί των γαλακτοκομικών προϊόντων, προτιμήστε τις μεγάλες συσκευασίες έναντι των ατομικών. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία γεύσεων, όπως γιαούρτια με φρέσκα φρούτα, ή με σταφίδες, ή καρύδια κ.α.

• Αυγά

Τα αυγά είναι μια άλλη χαμηλού κόστους αλλά υψηλής ποιότητας πηγή πρωτεϊνών. Τα ωμά αυγά διαρκούν περίπου τρεις εβδομάδες στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε τα αυγά για διάφορες συνταγές όπως ομελέτες, σαλάτες, σάντουιτς, κεικ.

Γλυκοπατάτες

Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τις αγαπημένες σας κλασσικές πατάτες με γλυκοπατάτες. Και οι 2 βέβαια είναι από τις πλουσιότερες πηγές καλίου, αλλά οι γλυκοπατάτες περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνη C και Β-καροτίνη. Βάλτε τις γλυκοπατάτες σε καθημερινά αγαπημένα σνακ: πατάτες φούρνου, πουρέ πατάτας, τηγανιτή πατάτα. Επίσης δοκιμάστε να τρυπήσετε μια ολόκληρη γλυκοπατάτα με ένα πιρούνι, τυλίξτε την σε μια υγρή πετσέτα χαρτί, και βάλτε την στο φούρνο μικροκυμάτων για τέσσερα έως πέντε λεπτά. Συνοδέψτε την με γιαούρτι και απολαύστε!

(1076)