Ξεχάστε τις εξαγωγές δοντιών στην ορθοδοντική θεραπεία

Στο παρελθόν ένα πρόβλημα της ορθοδοντικής θεραπείας ήταν πολλές φορές οι εξαγωγές μονίμων δοντιών. Προκειμένου ο ασθενής να υποβληθεί σε ορθοδοντική θεραπεία έπρεπε να αφαιρέσει τέσσερα η δύο μόνιμα υγιή δόντια. Αυτό γινόταν ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έντονου συνωστισμού και η αιτία ήταν ότι δεν υπήρχε χώρος προκειμένου να διευθετηθούν τα δόντια στο οδοντικό τόξο.

Το μειονέκτημα μιας τέτοιας θεραπευτικής προσέγγισης δεν ήταν μόνο η απώλεια των δύο ή των τεσσάρων μονίμων δοντιών, αλλά και το γεγονός ότι το προφίλ του ασθενούς άλλαζε συνήθως αρνητικά. Αυτό σημαίνει ότι τόσο το άνω όσο και το κάτω χείλος «έμπαιναν» προς τα μέσα με αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρχει προπέτεια της μύτης. 

Σήμερα η δυσάρεστη εμπειρία εξαγωγών μονίμων δοντιών στην ορθοδοντική θεραπεία ανήκει σχεδόν εξολοκλήρου στο παρελθόν. Με τη βοήθεια της Fastbraces ορθοδοντικής τεχνολογίας μπορούμε να δημιουργήσουμε χώρους ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Τα Fastbraces αναπτύχθηκαν για να ισιώσουν τα δόντια με τελείως διαφορετικό τρόπο. Το Fastbraces είναι το επαναστατικό ορθοδοντικό σύστημα γρήγορων, ασφαλών, και εύκολων μετακινήσεων που αλλάζει ολοκληρωτικά το πεδίο της ορθοδοντικής. Προσφέρει ολοκληρωμένη ορθοδοντική θεραπεία χωρίς εξαγωγές δοντιών σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, παρέχοντας στους ασθενείς εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η κίνηση που προκαλείται στα δόντια από το άγκιστρο(σιδεράκι) της fastbraces τεχνολογίας είναι ανάλογη της κίνησης των δοντιών κατά τη φυσιολογική ανατολή τους, όταν είμαστε σε παιδική ηλικία. Η Fastbraces τεχνολογία επιτρέπει την κίνηση των ριζών των δοντιών προς τις τελικές τους θέσεις από την αρχή της θεραπείας, από το πρώτο κιόλας ραντεβού.

Καθώς μετακινείται η ρίζα, το οστό που “βλέπει” τη ρίζα να φεύγει , “ακολουθεί” τη ρίζα, χτίζοντας νέο κόκκαλο στην σωστή θέση του δοντιού που προκύπτει μετά την ορθοδοντική μετακίνηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σχεδόν ποτέ να μην γίνεται εξαγωγή δοντιών, αφού είναι δυνατόν πλέον η δημιουργία οστού και με αυτόν τον τρόπο η δημιουργία χώρων και η διευθέτηση όλων των δοντιών στην σωστή τους θέση.

To άρθρο υπογράφει ο Ευάγγελος Βιάζης Οδοντίατρος, Κλινικός Διευθυντής της FastbracesGreece.  Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Fastbraces® Greece, άτλαντας κλινικών περιπτώσεων και είναι ο γιατρός που έχει θεραπεύσει την πιο γνωστή παγκοσμίως κλινική περίπτωση Fastbraces®.

 Ως μέλος της διεθνής υποστηρικτικής ομάδας της orthoworld®, της συμβουλευτικής εταιρείας η οποία παραχωρεί την άδεια χρήσης της Fastbraces® τεχνολογίας, ο οδοντίατρος Ευάγγελος Βιάζης συνομιλεί και διδάσκει οδοντιάτρους σε ολόκληρο τον κόσμο στη χρήση της εν λόγω Τεχνολογίας. Έχει θεραπεύσει κλινικές περιπτώσεις οι οποίες έχουν δημοσιευτεί και παρουσιαστεί από τους ομιλητές της Fastbraces® Τεχνολογίας σε ολόκληρο τον κόσμο ως παραδείγματα για το τι μπορεί η συγκεκριμένη τεχνολογία να πετύχει στους ασθενείς.

Επικοινωνίαhttp://fastbracesgreece.gr

(2874)