Μπαμπάδες να φέρεστε τρυφερά στην έγκυο σύντροφο σας!

Η εγκυμοσύνη είναι για πολλές γυναίκες τόσο συναισθηματική όσο και φυσική πρόκληση. Είτε είναι το πρώτο παιδάκι που έρχεται, είτε το τέταρτο, η έγκυος θέλει συμπαράσταση, κατανόηση, στοργή και φροντίδα.

Σύντροφοι, φίλοι και γονείς, καλό θα είναι να δείχνετε κατανόηση, και να θυμάστε ότι οι ορμόνες δεν είναι και πολύ στα καλά τους. Οπότε δείξτε όπως μπορείτε την αγάπη σας, αυτές τις 40 βδομάδες.

Ορίστε μερικές ιδέες για τους συντρόφους που δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την έγκυο αγαπημένη τους:

1. Κατά βάση κάντε ό,τι σας ζητήσει. Αν είναι σε λογικά πλαίσια, βγείτε από τη βολή σας και κάνετε τη χάρη της. Χωρίς πολλά λόγια, κάντε ό,τι σας ζητήσει, όποτε σας το ζητήσει.

2. Πηγαίνετε στον γιατρό μαζί της. Ειτε για γυναικολογικό τσεκάπ, είτε για τις ειδικές εξετάσεις εγκυμοσύνης, κρατήστε της παρέα σε όλα τα σημαντικά ραντεβού.

3. Βοηθήστε τη με τη ναυτία. Αγοράστε τα σνακ που μπορεί να καταναλώσει, βάλτε τα στην τσάντα της, συμπαρασταθείτε της, όπως μπορείτε. Ρωτήστε τον γιατρό, τι πρέπει να έχετε μαζί και πώς μπορείτε να φανείτε χρήσιμοι.

4. Αφήστε την να φέρεται όπως νιώθει, ακόμη κι αν σας φαίνεται αστείο. Αν θέλει να διπλώνει όλη μέρα μικρά καλτσάκια και μικροσκοπικά σεντονάκια, δεν έχετε παρά να τη βοηθήσετε.

5. Αγοράστε της κι άλλα. Μπορείτε να της φέρνετε μικροσκοπικά κορμάκια και φορμάκια -εφόσον την ευχαριστεί – κάθε μέρα. Θα το εκτιμήσει απεριόριστα.

6. Δώστε της προσοχή. Οι ορμόνες της μπορεί έυκολα να την πείσουν ότι δεν την προσέχετε. Μην την εκνευρίσετε κάνοντάς τη να πιστέψει κάτι τέτοιο…

7. Σκεφθειτε τι θα φάτε για βραδινό. Για τα επομενα 18 χρόνια. Απλά και λιτά. Η μαμά θα θηλάζει και θα σκέφτεται το μωρό σας. Φροντίστε για το φαγητό σας και το δικό της. Ο.τι κι αν κάνετε θα το εκτιμήσει.

8. Αν έχει λιγούρες… υποστείτε το και σεβαστείτε το. Αν θέλει να φάει κατι, καλό θα ειναι να πάτε να το βρείτε. Αν δε θέλετε γκρινια για τα επόμενα 24ωρα..

9. Αγοράστε της ένα βιβλιο ή κατεβάστε μια εφαρμογή, για μωρά και εγκυμοσύνη… Διαβάστε το. Συζητείστε το μαζί της. Θα σας αγαπήσει ακόμη πιο πολύ.

10. Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ, δε θα σχολιάσετε αν τρώει παραπάνω ή αν πήρε παραπάνω κιλά! Δε θέλετε να χωρίσετε πριν έρθει το μωρό, σωστά;

Kαι όσο τα κάνετε όλα αυτά, βγάζετε την φωτογραφίες. Θα θέλει να τις βλέπει μετά, ξανά και ξανά.

(Πηγή: https://gkaravelas.gr/)

Το άρθρο υπογράφει ο Δρ. Αθανάσιος Β. Γκαραβέλας (MD, MSc) Μαιευτήρας/Χειρουργός Γυναικολόγος. Είναι διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ρώμης & εξειδικευθείς στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση.

Στοιχεία επικοινωνίας

διευθ.: Μ. Μπότσαρη 66 Δραπετσώνα Πειραιάς & Υψηλάντου 43 & Μαρασλή Κολωνάκι Αθήνα 
 
τηλ. επικοινωνίας: 210 46 19 735 – 210 89 81624-7 & 6986989220

(525)