A police officer wearing a protective face mask stands next to a carnival reveller at Venice Carnival, which the last two days of, as well as Sunday night's festivities, have been cancelled because of an outbreak of coronavirus, in Venice, Italy February 23, 2020. REUTERS/Manuel Silvestri

Κοροναϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ιταλία από τον φονικό ιό

Εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού

Ένας άνθρωπος που είχε μολυνθεί με τον κοροναϊό στη βόρεια Ιταλία κατέληξε ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 4, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Rai.

Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κοροναϊό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι τρεις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στα 150 τα κρούσματα

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές έχουν τεθεί σε πλήρη συναγερμό καθώς τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 150.

Οι Αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Όπως αποφάσισε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ’ όλη την επόμενη εβδομάδα.

Το χαρακτήρισε ως «ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού». Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Λόγω της αύξησης κρουσμάτων, οι Αρχές αποφάσισαν να ακυρώσουν τις δύο τελευταίες μέρες του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας.

Επιπλέον, στην περιφέρεια Φριούλι-Βενέτσια Τζούλια, από σήμερα μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Να σημειωθεί πως λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ιταλία έχει σημάνει συναγερμός και στη χώρα μας, με τις Αρχές να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

Εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού

Σημειώνεται πως ο τρίτος νεκρός από τον κοροναϊό στην Ιταλία είναι μια γυναίκα η οποία νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της βόρειας Ιταλίας, λόγω ογκολογικών προβλημάτων, και ήταν βεβαρημένη η κατάσταση της υγείας της.

Η ιταλική κυβέρνηση, τις επόμενες ώρες ετοιμάζεται να εκτιμήσει εκ νέου, αναλυτικά την όλη κατάσταση και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, να λάβει τυχόν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, δε, ετοιμάζεται να υπογράψει απόφαση με την οποία αναστέλλονται οι διαγωνισμοί που είχαν προγραμματιστεί στην ιταλική πρωτεύουσα για πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποψηφίων.

Στο Μιλάνο, τέλος, θα μείνουν προσωρινά κλειστές ντίσκο και μαγαζιά στα οποία οι νέοι συνηθίζουν να συναντώνται για να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά.

Χαμός στο σούπερ μάρκετ

Ήδη Ξένα πρακτορεία ήδη καταγράφουν σκηνές χάους σε ιταλικά σούπερ μάρκετ, με τους κατοίκους να έχουν ξεχυθεί για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Πηγή: in.gr

(14)