Θέλω να φύγουν οι σακούλες κάτω από τα μάτια μου!

Ένα από τα συμπτώματα της επίδρασης του χρόνου αλλά και του σύγχρονου τρόπου ζωής στο δέρμα είναι και οι γνωστές σε όλους μας “σακούλες” στο κάτω αλλά και στο άνω βλέφαρο. Η επέμβαση αποκατάστασης τους είναι η βλεφαροπλαστική.

  • Ποιες είναι οι πρώτες ενδείξεις;

  οι σακούλες στα κάτω βλέφαρα σε νέους ασθενείς όπως και οι σακούλες, το κρέμασμα και η χαλάρωση του δέρματος σε άτομα μεταξύ 35-40 στο πάνω και κάτω βλέφαρο

  • Τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείτε;

με τοπική αναισθησία, σε συνδυασμό μέθη

  • Πόσο διαρκεί το χειρουργείο;

ο μέσος όρος για πάνω και κάτω βλέφαρα είναι μια ώρα

  • Οι ουλές είναι ορατές;

κρύβονται οι τομές στο πάνω βλέφαρο στην φυσική πτυχή του βλεφάρου και για το κάτω βλέφαρο είναι πολύ κοντά στις βλεφαρίδες με αποτέλεσμα οι ουλές αυτές να εξαφανίζονται πάρα πολύ γρήγορα. Επιπλέον το δέρμα στα βλέφαρα είναι πάρα πολύ λεπτό και οι χειρουργικές τομές έχουν την ιδιότητα να κάνουν πάρα πολύ καλή επούλωση.

Στην διάρκεια του χειρουργείου, μπορούν να μπούνε ειδικά ράμματα τα οποία θα ανασηκώσουν το μέσο τριτημόριο του προσώπου και να προσδώσουν το φυσικό αποτέλεσμα ενός minilift.

  • Τι είδους επίδεσμοι χρησιμοποιούνται μετεγχειρητικά;

δεν απαιτείται κανένας επίδεσμος, αυτό το οποίο συνιστάται είναι κομπρέσες γύρω από τα μάτια, σταγόνες (κολλύριο) για τα μάτια και πιθανόν μια οφθαλμική αλοιφή πάνω στα ράμματα.

  • Πόση είναι η παραμονή στο νοσοκομείο;

δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο, εκτός και αν ο ίδιος ο ασθενής επιθυμεί να παραμείνει για 24 ώρες.

  • Ποιες οι πιθανές μετεγχειρητικές επιπλοκές;

Συνήθως παρατηρείται οίδημα και εκχυμώσεις οι οποίες εξαφανίζονται σε 7 μέρες. Τα ράμματα αφαιρούνται στην 6η ή 7η μέρα. Συνιστάται ενυδάτωση και make-up την 7η μέρα μετεγχειρητικά, και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μετά από 8 μέρες.

(Συνιστάται η αποφυγή έκθεσης του προσώπου στο ήλιο για 4 εβδομάδες καθώς και των αθλητικών δραστηριοτήτων).

Η βλεφαροπλαστική ως χειρουργείο έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια καθώς και τις σακούλες κάτω και πάνω από τα μάτια. Αυτό το χειρουργείο είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματικό με διάρκεια 10-15 χρόνων. Μπορεί να συνδυαστεί σε μερικές περιπτώσεις με peeling καθώς και με laser με σκοπό την βελτίωση τις ποιότητας του δέρματος.

Είναι μια πολύ συχνή και δημοφιλής επέμβαση η οποία μπορεί να κρύψει μέχρι 15 χρόνια από ένα πρόσωπο.

 

Το άρθρο υπογράφει η Dr. Μαρία Δ. Κοτρώτσιου είναι Πλαστικός Χειρουργός (MD, Phd). Απόφοιτη Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. EΠIMEΛHTPIA A KΛINIKH ΠΛAΣTIKH – EΠANOPΘΩTIKH XEIPOYPΓIKH ” NOΣOKOMEIO EYAΓΓEΛIΣMOΣ. Ενώ επίσης έχει στο ενεργητικό της πλούσια κλινική εμπειρία, πληθώρα δημοσιεύσεων & επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά courses.

(Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://kotrotsiou.gr/index.html)

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Πλουτάρχου 18,  Κολωνάκι, Αθήνα.

(Τηλ. 210-7252422)

(589)