Η στυτική δυσλειτουργία ”χτυπά” και τους νέους άνδρες!

Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όχι μόνο τον σύγχρονο άντρα αλλά και το ζευγάρι. Δυστυχώς, αν και παραδοσιακά εμφανίζεται σε μεγάλες ηλικίες, αρκετοί νέοι άντρες ακόμα και σε ηλικίες μικρότερες των 30ετών εμφανίζουν πρόβλημα στύσης.

Θεωρώντας ότι το πρόβλημα τους δεν λύνεται ή και από ντροπή, αποφεύγουν να απευθυνθούν στον ειδικό για να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το πρόβλημα τους.

  • Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Το συχνότερο ίσως αίτιο σεξουαλικής διαταραχής. Πολλά ζευγάρια υποφέρουν από μειωμένη ερωτική επαφή λόγω του προβλήματος αυτού. Μια επίσκεψη στον ειδικό μπορεί σήμερα να βοηθήσει σημαντικά ή και να λύσει το πρόβλημα.

  • Στυτική Διαταραχή

Η μάστιγα της εποχής ή ένα παλιό πρόβλημα που βγήκε από την σιωπή; Όπως και να έχει, η επίτευξη στύσης ικανής για υφσιολογική ερωτική ζωή είναι στις μέρες μας πλέον εφικτή. Η σωστή διάγνωση μπορεί να προσφέρει τη σωστή θεραπεία για να αντιμετωπιστεί με επιτυχία το πρόβλημα αυτό.

  • Τοποθέτηση Πεϊκής Πρόθεσης

Η τελική χειρουργική θεραπεία που λύνει οριστικά το πρόβλημα στους άνδρες, που δεν αποδίδει καμία φαρμακευτική ή συντηρητική θεραπεία.

  • Υπογονιμότητα

Πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα γιατί ο άντρας εμφανίζει διαταραχές στο σπέρμα του που καθιστούν την τεκνοποίηση προβληματική. Μια σειρά από θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά στην βελτίωση του σπέρματος.

  • Κλινική Ουρολογική/ Ανδρολογική Εξέταση

Υπάρχουν παθήσεις που προκαλούν στυτική διαταραχή και με την κατάλληλη κλινική εξέταση από τον ειδικό μπορεί να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν.

  • Ορμονικός Έλεγχος

Σε κάποιους άνδρες η πτώση των ανδρικών ορμονών μειώνει την ερωτική επιθυμία και προκαλεί προβλήματα στύσης. Με μια σειρά από αιματολογικές εξετάσεις, μπορεί τέτοιου τύπου προβλήματα να ξεπεραστούν.

  • Διαταραχή Της Αιμάτωσης Του Πέους

Είτε λόγω αρτηριακής ανεπάρκειας είτε λόγω φλεβικής διαφυγής, αποτελεί ένα πολύ συχνό εύρημα στους ασθενείς με πρόβλημα στύσης. Ειδικές ακτινολογικές εξετάσεις, όπως το τρίπλεξ των πεϊκών αρτηριών, θα πέσουν στην ορθή διάγνωση

Η σύγχρονη ανδρολογία έχει στην διάθεση της μια σειρά από θεραπευτικές επιλογές ανάλογα με την βαρύτητα του προβλήματος του κάθε ασθενή, έτσι ώστε η αντιμετώπιση του προβλήματος να είναι εφικτή στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Η σωστή διάγνωση αποτελεί την προϋπόθεση για να μπορέσει ο ιατρός σε συνεργασία με τον ασθενή, και λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες κάθε περίπτωσης, να επιλέξει τη σωστή θεραπεία.

  • Πάσχετε από υπέρταση; Παίρνετε αντιυπερτασική αγωγή; 

Η υπέρταση είναι μια νόσος που προσβάλλει τα αγγεία του σώματος και ως εκ τούτου αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Είναι πολύ συνηθισμένο άντρες με υπέρταση να διαπιστώνουν ότι προοδευτικά αδυνατίζει η στύση τους. Ακόμα πιο συνηθισμένο είναι να το αντιλαμβάνονται μόλις ο ιατρός τους χορηγήσει κάποια αντιυπερτασική αγωγή.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί δυστυχώς τα χάπια που παίρνουν, ενώ αντιμετωπίζουν την πίεση, επιδεινώνουν το πρόβλημα στύσης. Υπάρχει όμως λύση. Δεν προκαλούν όλα τα χάπια της πίεσης στυτική διαταραχή.

Πρέπει λοιπόν να ενημερώσουν τον ιατρό τους και να πραγματοποιήσουν μια σειρά από εξετάσεις έτσι ώστε να ρυθμιστεί η φαρμακευτική αγωγή και να ελαχιστοποιηθεί η παρενέργεια της στυτικής δυσλειτουργίας.

  • Είστε διαβητικός;

Ανήκετε στην ομάδα υψηλού κινδύνου για εμφάνιση στυτικής διαταραχής. Ο διαβήτης προκαλεί προοδευτικά βλάβη στα νεύρα με αποτέλεσμα την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας. Το πρόβλημα αυτό όμως στις μέρες μας αντιμετωπίζεται, αρκεί κανείς να απευθυνθεί στον κατάλληλο ιατρό.

Αυτός θα πραγματοποιήσει μια σειρά από εξετάσεις και θα προτείνει την κατάλληλη θεραπεία ώστε να αντιμετωπιστεί η στυτική διαταραχή. Η επίτευξη καλής ποιότητας στύσης, κατάλληλης για φυσιολογική ερωτική ζωή, είναι πλέον στις μέρες μας εφικτή για τον διαβητικό ασθενή χωρίς να κινδυνέψει ή να μειωθεί η θεραπεία του διαβήτη του.

(Πηγή: http://www.peristeris.gr/)

Το άρθρο υπογράφει ο Γιάννης Περιστέρης – Mαιευτήρας / Xειρουργός / Γυναικολόγος. Ο Dr. Γιάννης Περιστέρης ασχολείται κυρίως με θέματα υπογονιμότητας, εξωσωματικής γονιμοποίησης, λαπαροσκοπικής χειρουργικής αλλά και με τον προγεννητικό έλεγχο.

(Περισσότερες πληροφορίες για τον ιατρό θα βρείτε εδώ: http://bit.ly/2B0JwhM)

Στοιχεία επικοινωνίας:

διευθ.:  Λ. Κηφισίας 23, Αμπελόκηποι, Αθήνα

τηλ. επικοινωνίας:  210- 7485754 – 6932 229697 – 6974 441255

(3625)