Η οσφυαλγία μπορεί να θεραπευτεί μη χειρουργικά!

Η χορήγηση φαρμάκων τοπικής δράσεως με ένεση στο σημείο της βλάβης είναι πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό. Εκτελείται από έμπειρους χειρουργούς ορθοπεδικούς με ειδικές τεχνικές για την αποκατάσταση της βλάβης.

Στην Ελλάδα ελάχιστοι είναι οι ιατροί που χρησιμοποιούν τις τοπικές εγχύσεις φαρμάκων για την επίλυση ορθοπεδικών προβλημάτων. Προτιμούν την χειρουργική αντιμετώπιση, αγνοώντας, ότι υπάρχει το ενδιάμεσο στάδιο (δηλ. των τοπικών εγχύσεων), μεταξύ της χορήγησης φαρμάκων και του χειρουργείου.

Η σωστή έγχυση προϋποθέτει μεγάλη χειρουργική εμπειρία ώστε ο ορθοπεδικός να κατευθύνει καλά την βελόνα στο σημείο της βλάβης. Αυτό είναι και το εμπόδιο που είτε δεν προτείνεται η συγκεκριμένη θεραπεία από πολλούς ιατρούς, είτε γίνεται και δεν επιτυγχάνεται.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να θεραπευθούν επιτυχώς και δίχως κίνδυνο παθήσεις όπως η οσφυαλγία, το άλγος του γόνατος και του ώμου, τενοντίτιδες, φλεγμονές νεύρων κλπ. και με κόστος το οποίο είναι ελάχιστο σε σύγκριση με την χειρουργική επέμβαση.

Οι τοπικές εγχύσεις με ποσοστό επιτυχίας 95% και χωρίς κίνδυνο, είναι η τέλεια θεραπεία για το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών και σαφώς η αποτελεσματικότερη έναντι οποιασδήποτε μορφής θεραπείας ή και άλλων «θεραπειών». Το υπόλοιπο 5% χρήζει χειρουργικής αντιμετωπίσεως.

  • Βλαστοκύτταρα και αυξητικοί παράγοντες για την θεραπεία της οσφυαλγιας, αρθρίτιδας και τενοντίτιδος

PRF, αιμοπετάλια, αρθρίτιδα, αρθρώσεις, αυξητικοί παράγοντες, βιοενεργά πρόσθετα, βλαστοκύτταρα, Ελλάδα, Κύπρος, ορθοπεδικός πόνος, σπονδυλική στήλη, τένοντας, τενοντίτιδα, τοπική έγχυση Θεραπείες γενικών ορθοπεδικών παθήσεων, Θεραπείες Ορθοπεδικών Προβλημάτων

Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστές οι θεραπευτικές και αναγεννητικές ιδιότητες των αιμοπεταλίων. Τα αιμοπετάλια είναι έμμορφα συστατικά του αίματος, περισσότερο γνωστά για την πήξη του αίματος, όταν κάποιος τραυματιστεί.

Σήμερα υπάρχουν τεχνικές, όπου, από το αίμα του ατόμου που πάσχει από αρθρίτιδα, μπορούμε να απομονώσουμε τα στοιχεία αυτά που σχετίζονται με την επισκευή των βλαβών της αρθρίτιδας. Αυτά θεωρούνται βιοενεργά πρόσθετα και έχουν χρησιμότητα στην επισκευή και αναγέννηση σκληρών και μαλακών ιστών.

Αυτές οι δράσεις είναι, εδώ και πολλά χρόνια γνωστές στους οδοντιάτρους αλλά πρόσφατα έχουν αρχίσει και εφαρμόζονται και στην ορθοπεδική, σε αρθρίτιδες και τενοντίτιδες, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Η διαδικασία της έγχυσης των βιοενεργών προσθέτων στο σημείο της βλάβης γίνεται στο ιατρείο και ο ασθενής φεύγει άμεσα. Λαμβάνεται αίμα από την φλέβα του ασθενούς, για την απομόνωση και παρασκευή αυξητικών παραγόντων, βλαστοκυττάρων και των υπολοίπων στοιχείων, τα οποία εν συνεχεία εγχέονται στο σημείο της βλάβης της αρθρώσεως ή του τένοντα.

  •  Θεραπεία σε δυο στάδια

Η δική μας η εμπειρία είναι, ότι ο συνδυασμός των τοπικών εγχύσεων αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για την ταχεία μείωση του ορθοπεδικού πόνου και εν συνεχεία των βιοενεργών προσθέτων μπορούν να δώσουν ένα εξαιρετικά καλό αποτέλεσμα, το οποίο να διαρκεί σε παθήσεις των αρθρώσεων, των τενόντων και της σπονδυλικής στήλης.

Θεωρούμε ότι με την έγχυση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων στο σημείο της βλάβης, υποχωρεί ο πόνος και εν συνεχεία, σε δεύτερη φάση, τα βιοενεργά πρόσθετα, επισκευάζουν την αλλοιώσεις που έχουν δημιουργηθεί, στο μέτρο του δυνατού.

 

Το άρθρο υπογράφει ο Νίκος Α. Γρανίτσας – Χειρουργός Ορθοπεδικός. Επιστημονικός συνεργάτης και χειρουργός στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι) και στο American Medical Center, Nicosia, Cyprus. Χρησιμοποιεί την τεχνική AMIS της MEDACTA, η οποία θεωρείται η πλέον προηγμένη τεχνική ελαχίστης επεμβατικότητος με άμεση κινητοποίηση και ελάχιστες επιπλοκές καθώς επίσης διαθέτει τεράστια εμπειρία σε ολόκληρο το φάσμα ορθοπεδικών παθήσεων και Θεραπεύει επιτυχώς προβλήματα οσφυαλγίας και αυχενικού συνδρόμου, με τοπική έγχυση φαρμάκου από το 1989.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση Ιατρείου: Σισίνη 31, 115 28, Χίλτον, Αθήνα – Λευκωσία, Δήμου Ηροδότου 11, Τ.Κ 1095

Τηλέφωνο: 2107229090 – 6945 46 00 10 (γραμματεία)

Email: ngranitsas@greekorthopaedic.gr

www.greekorthopaedic.gr

(331)