Η κατάθλιψη μπορεί να «ραγίσει» την καρδιά των ανδρών στην τρίτη ηλικία

Οι ηλικιωμένοι άντρες που παρουσιάζουν σημάδια κατάθλιψης, έχουν 40% μεγαλύτερες πιθανότητες να πληγούν από καρδιαγγειακή νόσο.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άντρες που υποφέρουν από κατάθλιψη, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθούν θανάσιμα από στεφανιαία νόσο, με βάση νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Tulane.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι ηλικιωμένοι άντρες που παρουσιάζουν σημάδια κατάθλιψης έχουν 40% μεγαλύτερες πιθανότητες να πληγούν σοβαρά από καρδιαγγειακή νόσο σε σχέση με όσους δεν εμφανίζουν κατάθλιψη. Τα αποτελέσματα αυτά δεν επιβεβαιώθηκαν για τις ηλικιωμένες γυναίκες αντίστοιχα.

Η έρευνα δεν εξήγησε αυτή τη διαφορά στο επίπεδο του φύλου, αλλά οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνδρες που υποφέρουν από κατάθλιψη αναζητούν βοήθεια πιο σπάνια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι θα πρέπει να είμαστε σε περισσότερη εγρήγορση για το ενδεχόμενο κατάθλιψης στους ηλικιωμένους άνδρες και αυτό θα πρέπει να αποτελεί μέρος της παρέμβασης για την καταπολέμηση της καρδιαγγειακής νόσου.

Πηγή: www.theconversation.com

(14231)