ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ: Έχω κατάθλιψη πρέπει να πάω σε ψυχολόγο;

Απάντηση: Όταν κάποιος έχει κατάθλιψη είναι καλό να απευθυνθεί σε Ψυχολόγο, καθώς η κατάθλιψη εκτός από τη διάθεση επηρεάζει και τη λειτουργικότητα του ανθρώπου και προκαλεί σωματικά και ψυχικά συμπτώματα.

Ο ψυχολόγος αυτό που κάνει είναι να βρει το μηχανισμό με τον οποίο λειτουργεί η κατάθλιψη για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ώστε να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του και να περιοριστούν τα συμπτώματα, με στόχο να αλλάξει η διάθεση και να αυξηθεί η λειτουργικότητα του ατόμου.

Παράλληλα, η ψυχοθεραπεία βοηθάει στην μεταβολή των παθολογικών πεποιθήσεων που συνοδεύουν την κατάθλιψη, οι οποίες αφορούν την άποψη του ατόμου που πάσχει από κατάθλιψη για τον ίδιο, το κοινωνικό του περιβάλλον αλλά και το μέλλον του.

Όσο πιο σύντομα πάει κάποιος σε Ψυχολόγο, τόσο πιο εύκολο θα είναι να διαχειριστεί τα συμπτώματα, ώστε να μην περνάει μόνος του αυτή τη δυσκολία. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή, σε συνδυασμό με ψυχοθεραπεία.

Επιπλέον, αν κάποιο συγγενικό πρόσωπο παρατηρήσει κάποια συμπτώματα, καλό είναι να συζητήσει με αυτόν τον άνθρωπο , προκειμένου να τον βοηθήσει ή να τον προτρέψει να απευθυνθεί σε ψυχολόγο.

Το άρθρο υπογράφει η Σαββίνα Αναστασίου – Ψυχολόγος & Επιστημονική Υπεύθυνη του Animus Corpus.

(*Περισσότερες πληροφορίες για τις παροχές υπηρεσιών του Animus Corpus, καθώς και για το βιογραφικό της Ψυχολόγου, στην ιστοσελίδα www.animuscorpus.gr)

Στοιχεία επικοινωνίας:

διευθ.: Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής) 

τηλ. επικοινωνίας: 210 72 22 214 

(430)