ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ – Πόσους μήνες μετά τον θηλασμό μπορώ να κάνω αυξητική στήθους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατά τη διάρκεια τόσο  της εγκυμοσύνης όσο και του θηλασμού,ο μαστός,κάτω από την επίδραση των ορμονών πού ελέγχουν το γυναικείο σώμα αυτές τις περιόδους,υπόκειται σε σημαντικές αλλαγές στη δομή του και τη σύστασή του.

Αυτές οι αλλαγές έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σχήμα και στο μέγεθος του μαστού.Ανάλογα βέβαια και με τη σωματοδομή το μέγεθος του μαστού  μπορεί να αυξηθεί από λίγο έως πάρα πολύ.Είναι δε αλλαγές που υπάρχουν στην εγκυμοσύνη αλλά και σε όλη τη διάρκεια του θηλασμού.

Μετά το τέλος του θηλασμού ο μαστός και ειδικότερα οι ιστοί  που τον αποτελούν αρχίζουν σταδιακά να επανέρχονται στην προ της εγκυμοσύνης κατάσταση (ισορροπία) εξ αιτίας της ελαστικότητας των ιστών αυτών.Αυτή είναι μία διαδικασία που απαιτεί κάποιο  χρόνο , και συνδέεται άμεσα  με το βάρος ,προ και μετά την εγκυμοσύνη ,σε σχέση με το ύψος και τα άλλα σωματομετρικά στοιχεία της γυναίκας.

Ανάλογα με τη διάρκεια του θηλασμού απαιτείται η μεσολάβηση χρονικού διαστήματος από 9 έως 18 μήνες ώστε να έχει επέλθει ισορροπία στους ιστούς του μαστού και να μπορεί να πραγματοποιηθεί η επέμβαση αυξητικής στήθους με προβλέψιμα αποτελέσματα.Και αυτό γιατί  ΜΟΝΟ στη φάση της ισορροπίας του μαστού μπορούν να εκτιμηθούν σωστά η αναλογία του με το υπόλοιπο σώμα καθώς και οι απαιτήσεις της γυναίκας που επιθυμεί την επέμβαση της αυξητικής στήθους.

Το άρθρο υπογράφει ο Γιώργος Καπράλος –  Πλαστικός Χειρουργός. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής HESPRAS.

Στοιχεία επικοινωνίας:

ΑΘΗΝΑ

Τσόχα 24, τ.κ. 115 21, Αμπελόκηποι
τηλ.: 210 64 16 028, 210 64 16 600

ΓΛΥΦΑΔΑ
Σ. Καράγιωργα 100 & Βουλιαγμένης, τ.κ. 166 75, Γλυφάδα
τηλ.: 210 964 99 97, 694 420 11 99

(http://www.kapralosgeorge.gr/)

(118)