ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΟΛΟΓΟ: Έχω ουρολοίμωξη, πρέπει να κάνει και ο σύντροφος μου θεραπεία;

Απάντηση: Ο πιο συχνός τύπος ουρολοίμωξης σε μια γυναίκα είναι η κυστίτιδα, δηλαδή η φλεγμονή της κύστης που οφείλεται σε μικρόβια.

Τα μικρόβια που εμφανίζονται συχνότερα σε αυτές τις ουρολοιμώξεις είναι το κωλοβακτηρίδιο και ο Πρωτέας. Αυτά τα μικρόβια όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενη δημοσίευση, δεν συγκαταλέγονται στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα, άρα όταν μια γυναίκα εμφανίζει συμπτώματα ουρολοίμωξης δεν συντρέχει κανένας λόγος λήψης θεραπείας και από τον σύντροφο.

Αν η ουρολοίμωξη οφείλεται όμως σε κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο μικρόβιο τότε…

είναι επιβεβλημένο να ακολουθήσει προληπτική αγωγή και ο σύντροφος, συνήθως όμως τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα μικρόβια δεν προκαλούν ουρολοιμώξεις αλλά κολπίτιδες.

 

Ο Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας είναι Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος. Η κύρια ενασχόληση του αφορά την ανδρολογία με ιδιαίτερο αντικείμενο την στυτική δυσλειτουργία, την υπογονιμότητα και την χειρουργική του ουρογεννητικού. Ο ιατρός  αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου της L΄ Aquila στην Ιταλία και ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στην ουρολογία στην ουρολογική κλινική του ογκολογικού νοσοκομείου των Αθηνών ο “Άγιος Σάββας”. 

(Αναλυτικά βιογραφικά στοιχεία του ιατρού μπορείτε να δείτε εδώ: www.andrologia.gr

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ανδρολογικό Ινστιτούτο – Κηφισίας 180 – 182, Νέο Ψυχικό

210 6749349, 210 6743711

(633)