Επανεκλογή του Θεόδωρου Τρύφων στο τιμόνι της ΠΕΦ

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων επαξελέγη Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ) στη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2018 με τη συμμετοχή του συνόλου των παραγωγικών δυνάμεων της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας.

Η επανεκλογή του κ. Τρύφων πραγματοποιείται σε μια περίοδο, που η ελληνική παραγωγή φαρμάκων εξακολουθεί να υφίσταται τις καταχρηστικές συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων, ενώ είναι σε θέση να συμβάλλει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες μέλη της Π.Ε.Φ τοποθετήθηκαν σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού και προβλέψιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που θα επιτρέψει στον συγκεκριμένο κλάδο να απελευθερώσει τη δυναμική του προς όφελος των ασθενών, του συστήματος υγείας και της ελληνικής οικονομίας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) της ΠΕΦ, που εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ), συγκροτήθηκε σε σώμα και συνεδρίασε τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 σε πνεύμα συνεργασίας και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του Ελληνικού Φαρμάκου. 

Το νέο Προεδρείο της Π.Ε.Φ συγκροτήθηκε ως εξής:

Θεόδωρος Τρύφων (Πρόεδρος), Θεόδωρος Κωλέτης (Αντιπρόεδρος), Δημήτρης Δέμος (Αντιπρόεδρος), Βασίλειος Κάτσος (Αντιπρόεδρος), Γεώργιος Παπάζογλου (Γενικός Γραμματέας), Νικόλαος Μπουφίδης (Ταμίας), Σίμος Αναστασόπουλος (Μέλος), Νικόλαος Ρασσιάς (Μέλος), Κωνσταντίνος Παχής (Μέλος), Αντώνης Ευμορφιάδης (Αναπληρωματικό Μέλος), Ευάγγελος Ζέκκας (Αναπληρωματικό Μέλος), Γεώργιος Γκαρμπόλας (Αναπληρωματικό Μέλος).

Ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρος Τρύφων εξέφρασε την πεποίθηση, πως η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς, αναπτυξιακούς κλάδους της οικονομίας μας, τονίζοντας: «Παράγουμε φάρμακα άριστης ποιότητας σε προσιτές τιμές, τα οποία χαίρουν της εμπιστοσύνης ιατρών και ασθενών εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια. Με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάδειξης του Ελληνικού Φαρμάκου ως λύσης για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας, για την κοινωνία και για την ανάπτυξη».

(130)