Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να προσέξετε!

Η εγκυμοσύνη αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες περιόδους στην ζωή της γυναίκας. Αν όμως είστε έγκυος την περίοδο του καλοκαιριού υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξετε!

Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι;;; Ακολουθήστε απλές & καθημερινές πρακτικές για να νιώθετε ξεκούραστη κάθε στιγμή!

1. Πίνετε άφθονο νερό

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα σας έχει ανάγκη από πολλά υγρά, ακόμα πιο πολύ τώρα το καλοκαίρι που ιδρώνετε περισσότερο. Λόγω λοιπόν της μεγάλης εφίδρωσης, καθώς ο υδράργυρος στο θερμόμετρο ανεβαίνει, αυξάνεται ο κίνδυνος για αφυδάτωση κάτι που είναι επώδυνο στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Φροντίστε να πίνετε νερό με σταθερό ρυθμό όλη την ημέρα.

2. Κολυμπήστε

Το κολύμπι διώχνει την ένταση και μειώνει το πρήξιμο από τα πόδια. Απλά φροντίστε να φοράτε επιπλέον αντηλιακό, γιατί οι έγκυες γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε εγκαύματα από τον ήλιο.

3. Προτιμήστε άνετα και υφασμάτινα ρούχα που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει

Αυτό θα σας κρατήσει δροσερές, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην πρόληψη εξανθημάτων από την υπερβολική θερμότητα που εμφανίζονται συνήθως κάτω από το στήθος και την κοιλιά σας.

4. Αποφεύγετε τις έντονες μετακινήσεις και την έκθεση στον ήλιο

Προτιμάτε τους κλειστούς χώρους με την χρήση κλιματιστικού σε μια σωστή θερμοκρασία.

5. Κάντε ντους συχνά

Τα συχνά ντους χαλαρώνουν το σώμα μας, ενώ θα νιώθετε ευχάριστα και δροσερά.

6. Τρώτε μικρότερα και ελαφρύτερα γεύματα

Όσο πιο ελαφριά και τακτικά είναι τα γεύματα σας τόσο πιο σταθερός θα είναι ο μεταβολισμός σας. Περιορίστε τα πικάντικα φαγητά και τις σάλτσες καθώς βαραίνουν το στομάχι και δυσκολεύουν την διαδικασία της πέψης. Να τρώτε απαραίτητα φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγετε όσο μπορείτε τα αλκοολούχα ποτά, καφέ και αναψυκτικά.

7. Να ξεκουράζεστε όσο πιο συχνά μπορείτε

Μερικές φορές δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να νικήσετε τη ζέστη από το να πάρετε έναν υπνάκο σε ένα δροσερό δωμάτιο!

8. Περπατάτε όσο περισσότερο μπορείτε

Το περπάτημα είναι η κατάλληλη άσκηση για την αναζωογόνηση του μυϊκού συστήματος. Αν βρεθείτε σε μια παραλία καλό θα είναι να μπείτε μέσα στην θάλασσα και να περπατήσετε μέχρι εκεί που καλύπτονται οι γάμπες σας .Έτσι εντείνεται η κυκλοφορία του αίματος και νιώθετε πιο χαλαρές.

9. Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια ειδικά τους πρώτους μήνες τα εγκυμοσύνης

Αν είστε πολλές ώρες στο αυτοκίνητο καλό θα είναι να κάνετε όσο περισσότερες στάσεις μπορείτε για να περπατάτε και να κινείτε τα πόδια σας.

Σε κάθε περίπτωση, αν αισθανθείτε έντονη αδιαθεσία, ατονία και κόπωση λόγω της πολλής ζέστης επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. 

Aν ακολουθήσετε όλες αυτές τις συμβουλές θα αναμένετε ξεκούραστα & με ενθουσιασμό την άφιξη του μωρού σας!

(40452)