Βελτίωσε τις διατροφικές σου συνήθειες!

H διατροφή από μόνη της δεν αποτελεί υποκατάστατο για την θεραπεία της κατάθλιψης. Ωστόσο μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση της.

Έρευνες δείχνουν ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της κατάθλιψης και ότι μια καλή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της εμφάνισή της.

Μερικές συμβουλές για μια σωστη διατροφή

– Φάτε σωστά

– Εντάξτε στην καθημερινή σας διατροφή πολλά φρούτα, λαχανικά, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά πρωτείνες και δημητριακά ολικής αλέσεως.

– Αποφύγετε τα επεξεργασμένα σε λιπαρά τρόφιμα, το έτοιμο φαγητό και τα τρόφιμα με πολλή ζάχαρη.

– Προσέξτε το βάρος σας. Διατηρήστε ένα υγιές βάρος με το σωστό μίγμα διατροφής και άσκησης.

– Πάρτε ωμέγα -3 λιπαρά οξέα. Η διατροφή σας πρέπει να περιλαμβάνει λιπαρά οξέα ωμέγα-3 τα οποία τα προσλαμβάνετε από την τροφή των ψαριών.

– Μην παραλείπετε γεύματα. Όταν είστε πεινασμένοι ή παραλείπετε γεύματα, μειώνετε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας με αποτέλεσμα ο εγκεφαλός σας να μην λειτουργεί σωστά. Με ισορροπημένα γεύματα για την αποτροπή χαμηλού σακχάρου στο αίμα, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την κατάθλιψη, το άγχος και της διαταραχές της διάθεσης.

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές βιταμίνες Β. Αυτές είναι σημαντικές για τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου.

– Πάρτε αρκετό μαγνήσιο. Η σεροτονίνη, η καλή χημική ουσία του εγκεφάλου, εξαρτάται από το μαγνήσιο για την παραγωγή και τη λειτουργία του. Ένα πρόσωπο που διέρχεται από μια αγχωτική περίοδο χωρίς επαρκή επίπεδα μαγνησίου μπορεί να δημιουργήσει ένα έλλειμμα που εάν δεν διορθωθεί μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη. Το μαγνήσιο μπορεί να ληφθεί ως συμπλήρωμα διατροφής και να βρεθεί σε πράσινα λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.

(1253)