Γιατί τα κουνούπια προτιμούν εσένα;

Γράφει η Κατερίνα Ζαγοραίου

Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε ότι δεν τσιμπάνε όλα τα κουνούπια αλλά μόνο τα θηλυκά που χρειάζονται το ανθρώπινο αίμα για να δημιουργήσουν αυγά. Όμως γιατί τα κουνούπια δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιους ανθρώπους;

Συχνά σε μία παρέα κάποιοι είναι οι τυχεροί (εδώ ανήκω εγώ ευτυχώς) που τα κουνούπια δεν πλησιάζουν και κάποιοι οι άτυχοι που γίνονται στόχος. Πως γίνεται αυτό και γιατί συμβαίνει; Είναι επιλεκτικά τα κουνούπια ή κάτι τους τραβάει;

  • Τι συμβαίνει με την ομάδα αίματος;

Σύμφωνα με μια μελέτη τα κουνούπια επιλέγουν πιο συχνά να τσιμπήσουν εκείνους με  ομάδα αίματος ‘’0’’ παρά εκείνους με ομάδα ‘’Α’’. Πολλοί άνθρωποι επίσης εκκρίνουν ένα χημικό σήμα μέσω  του δέρματος, το οποίο δείχνει τον τύπο του αίματος που έχουν, αυτό το σήμα θα προσελκύσει τα κουνούπια ανεξάρτητα με την ομάδα αίματος.

  • Το Διοξείδιο του άνθρακα

Οι άνθρωποι που εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα έχει αποδειχτεί ότι προσελκύουν και περισσότερα κουνούπια.

  • Το Γαλακτικό οξύ

Τα άτομα που εκκρίνουν μέσω του ιδρώτα τους περισσότερο γαλακτικό οξύ, αμμωνία  και ουρικό οξύ είναι πιο ελκυστικά στα κουνούπια.

  • Η θερμοκρασία

Όσοι έχουν υψηλότερη θερμοκρασία σώματος γίνονται ευκολότερα στόχοι.

  • Η χοληστερόλη

Τα λιπαρά οξέα, η χοληστερόλη και διάφορα στεροειδή αρέσουν επίσης στα κουνούπια.

  • Οι κρέμες σώματος

Έχει αποδειχθεί ότι αρκετά προϊόντα σώματος λειτουργούν απωθητικά για τα κουνούπια.

Το βάρος του σώματος, η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη και η αρρενωπότητα παίζουν σημαντικό ρόλο στις προτιμήσεις των κουνουπιών.

Τυχεροί ή άτυχοι καλά θα κάνετε να είστε προσεκτικοί και να παίρνετε μέτρα προστασίας για να αποφύγετε τα δυσάρεστα τσιμπήματα των κουνουπιών. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να μυρίσουν πάνω σας και ξαφνικά να γίνεται εσείς ο στόχος τους!

 

(121)