Αυξητική στήθους με ελαφρύτερα ενθέματα!

Ο μαστός είναι ένα όργανο που αποτελείται από ένα συνδυασμό αποκλειστικά μαλακών ιστών, δέρμα, υποδόρειο, μαζικό αδένα και εν μέρει μυικό ιστό. Άρα μπορεί και επηρεάζεται άμεσα από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες που αλλάζουν με την ηλικία, το σωματικό βάρος, τον θηλασμό και τον ορμονικό κύκλο.

Τα ανατομικά στοιχεία που αποτελούν τον μαστό καθώς και όλοι οι παράγοντες που τον επηρεάζουν τον καθιστούν ένα όργανο ευάλωτο στη σταθερή και μόνιμη δράση της βαρύτητας.

Μέχρι ένα σημείο η έλξη αυτή αντισταθμίζεται από την ελαστικότητα των ιστών που τον αποτελούν. Όταν όμως ξεπερασθεί το όριο της ελαστικότητας τους τότε επέρχεται η χαλάρωση και η μόνιμη πλέον πτώση των μαστών (νόμος του Hooke).

Σε μία επέμβαση αυξητικής μαστών το γεγονός της τεχνητής αύξησης του βάρους του μαστού λόγω των ενθεμάτων ήταν και θα είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα καθορίσουν και τη διάρκεια του αισθητικά αποδεκτού αποτελέσματος.

Για τον λόγο αυτό, από τα τρία επίπεδα τοποθέτησης των ενθεμάτων σιλικόνης:

υπομαζικά, υποπεριτοναïκά και υπομυικά το επίπεδο που προσφέρει την μεγαλύτερη διάρκεια του αποτελέσματος είναι το τελευταίο δηλαδή η υπομυική τοποθέτηση του ενθέματος, υπό του μείζωνος θωρακικού μυός, με δεύτερο σε διάρκεια το επίπεδο τοποθέτησης υπό της μυικήας του ίδιου μυς περιτονίος και τελευταίο το επίπεδο υπό του μαζικού αδένα.

Εύλογα λοιπόν δημιουργείται το ερώτημα:

  •  Γιατί δεν χρησιμοποιούναται ελαφρύτερα ενθέματα σιλικόνης; Η απάντηση είναι απλή…

Γιατί δεν υπήρχαν έως σήμερα. Σήμερα λοιπόν τα νέα ενθέματα σιλικόνης B-Lite ήρθαν να βοηθήσουν κατά πολύ σε αυτό το θέμα διάρκειας του επιθυμητού αποτελέσματος μίας αυξητικής επέμβασης των μαστών. Πρόκειται για ενθέματα ενισχυμένης με μικροσφαιρίδια σιλικόνης απόλυτα ασφαλή ενώ παράλληλα αφαιρούν μεγάλο μέρος από το βάρος του ενθέματος.

Είναι κατά 30% ελαφρύτερα για τον ίδιο όγκο ενθέματος δηλαδή ενα ένθεμα B-Lite όγκου 300 κ. εκ. ζυγίζει 200gr περίπου τη στιγμή που τα λίγο παλιότερα ενθέματα ζυγίζουν 300gr.

Συνοψίζοντας:

ο προσεκτικός σχεδιασμός της επέμβασης αυξητικής μαστών σε συνδυασμό με τα ελαφρύτερα και όχι μικρότερα ενθέματα B-Lite προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια αισθητικά ικανοποιητικού αποτελέσματος.

Το άρθρο υπογράφει ο Γιώργος Καπράλος –  Πλαστικός Χειρουργός. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής HESPRAS.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Σ. Καράγιωργα 100 & Βουλιαγμένης, τ.κ. 166 75, Γλυφάδα
τηλ.: 210 964 99 97, 694 420 11 99

 

(http://www.kapralosgeorge.gr/)

(497)