Αγρίνιο – Εκδήλωση του kontasou.com για την κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή (ΦΩΤΟ)!

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας & το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου & το kontasou.com, διοργάνωσαν εκδήλωση Kοινωνικής Eυαισθητοποίησης με θέμα την κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και καταγράφηκε πρωτοφανής κοσμοσυρροή.

Ομιλητές ήταν:

ο Δημοσιογράφος – Συγγραφέας Σταμάτης Μαλέλης, η καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ – Αιγινήτειο Νοσοκομείο Δρ. Μένη Μαλλιώρη & η Αναπτυξιακή Ψυχολόγος Λαμπρινή – Θεοδώρα Ακαλέστου.

“Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν το 2015 (στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας), οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000…”

Αν και πρόκειται για μια – πολυπαραγοντική νόσο – τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ασθενών, ενώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανατραπεί η κλασική επιδημιολογία που αναγνωρίζει τις γυναίκες ως τα βασικά θύματα της κατάθλιψης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι΄αυτή την ύπουλη και ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού. Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, ώστε να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

(Πηγή: http://sinidisi.gr/agrinio-katrathlipsi-sigxroni-epoxi/)

(114)