Έτσι θα αποκτήσω την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύομαι!

  • Ποιες είναι οι ενδείξεις για κοιλιοπλαστική;

Όταν υπάρχει μεγάλη ποσότητα υποδόριου λίπους με ταυτόχρονη περίσσεια δέρματος που δεν διατηρεί την ελαστικότητα του ώστε να μπορέσει να συρρικνωθεί με συντηρητικά μέσα ή με λιποαναρρόφηση καθώς επίσης και όταν υπάρχει διάσταση κοιλιακών μυών ή μεγάλες ραγάδες.

  • Τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείται;

Γίνεται γενική αναισθησία

  • Πόσο διαρκεί η παραμονή στο νοσοκομείο;

Μέχρι μια μέρα

Η τομή ξεκινάει από τη πρόσθια άνω λαγώνια άκανθα όπου η τομή γίνεται χαμηλά για να κρύβεται από το εσώρουχο. Μπορούν να μπουν ράμματα και μέσα στην κοιλιά ώστε να έχουμε σύσφιξη του κοιλιακού τοιχώματος από την συμπλησίαση των ορθών κοιλιακών μυών.

Μετά το χειρουργείο συνιστάται η χρήση ελαστικής ζώνης στήριξης που την φοράμε για 2 βδομάδες για την ελαστική επαναφορά του δέρματος

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με μια απλή λιποαναρρόφηση ώστε να επιτευχθεί ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Μπορεί να γίνει mini κοιλιοπλαστική όταν το πρόβλημα είναι πιο μικρό και αφορά μικρή περίσσεια δερμολιπώδους ιστού που περιορίζεται κάτω απο τον ομφαλό χωρίς διάταση ορθών κοιλιακων μυών. Με τον τρόπο αυτό έχουμε μικρότερη ουλή.

Συμπερασματικά…

η κοιλιοπλαστική με τις διάφορες τεχνικές που υπάρχουν εξασφαλίζει πιο επίπεδη και λεία κοιλιά η οποία με κανέναν άλλον συντηρητικό τρόπο δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Το άρθρο υπογράφει η Dr. Μαρία Δ. Κοτρώτσιου είναι Πλαστικός Χειρουργός (MD, Phd). Απόφοιτη Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. EΠIMEΛHTPIA A KΛINIKH ΠΛAΣTIKH – EΠANOPΘΩTIKH XEIPOYPΓIKH ” NOΣOKOMEIO EYAΓΓEΛIΣMOΣ. Ενώ επίσης έχει στο ενεργητικό της πλούσια κλινική εμπειρία, πληθώρα δημοσιεύσεων & επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά courses.

(Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://kotrotsiou.gr/index.html)

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Πλουτάρχου 18,  Κολωνάκι, Αθήνα.

(Τηλ. 210-7252422)

(577)