Έτσι θα αποκτήσετε την τέλεια οδοντοστοιχία!

Διαβάζοντας κανείς μια στατιστική για τα σημεία που προσέχει κανείς σε κάποιον άλλον, το πιο πιθανό είναι το χαμόγελο θα βρίσκεται στην πρώτη θέση. Δεν υπάρχει τίποτα που να δηλώνει περισσότερα, να φωτίζει το πρόσωπο, να υπογραμμίζει τη γοητεία και να τονίζει την ομορφιά από ένα χαμόγελο.

Η δημιουργία μιας τέλειας οδοντοστοιχίας πέρα από την αναμφισβήτητα καλύτερη υγεία που προσφέρει στο στοματογναθικό σύστημα, είναι και μια από τις ελάχιστες αισθητικές παρεμβάσεις που μπορούν να διατηρηθούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και να συνεχίσουν να δίνουν αυτοπεποίθηση για όλη μας την ζωή.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ορθοδοντική θεραπεία, που είναι ο φυσικός και ελάχιστα παρεμβατικός τρόπος για να επέμβει κανείς στο χαμόγελο του, είναι εκτός των άλλων και μια σοβαρή και μακροχρόνια επένδυση στην υγεία και την ομορφιά.

Παρόλο που στο μακρινό παρελθόν η ορθοδοντική απευθυνόταν σχεδόν αποκλειστικά σε παιδιά, σήμερα πλέον σχεδόν το 1/3 των ασθενών που επισκέπτονται τον ορθοδοντικό είναι ενήλικες. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει υπάρξει δραματική βελτίωση των υλικών και τον μεθόδων με αποτέλεσμα τόσο την επιτάχυνση της θεραπείας όσο και την αισθητική της.

Έτσι πλέον εκτός από τα κλασσικά μεταλλικά σιδεράκια, τα οποία πια είναι πολύ μικρότερα, υπάρχουν διαφανείς μηχανισμοί που είναι εξαιρετικά καλαίσθητοι καθώς και πλήρως αόρατοι μηχανισμοί που τοποθετούνται στην εσωτερική πλευρά των δοντιών.

Ακόμη μια νέα εξέλιξη είναι η θεραπεία με χρήση διάφανων ναρθήκων (μέθοδος Invisalign) οπού εκεί αντί για σιδεράκια υπάρχουν πρακτικά αόρατες διαφανείς μεμβράνες. Με αυτόν τον τρόπο, ο ασθενής φοράει μια σειρά από τέτοιους νάρθηκες, που είναι κατασκευασμένοι ειδικά για εκείνον, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κλειδί για την επιτυχία οποιασδήποτε μεθόδου είναι η σωστή διάγνωση σε ένα εξειδικευμένο ορθοδοντικό και πολλές φορές και η συνεργασία με την γενική οδοντιατρική ή άλλες ειδικότητες ώστε να ο ασθενής να επιτύχει τους στόχους του με ασφάλεια και σιγουριά.

Το άρθρο υπογράφει ο Ματθαίος Σανούδος – Ειδικός Ορθοδοντικός

(Επικοινωνίαwww.braces.gr)

 

(356)