Έτσι θα έχετε την τέλεια μυτούλα!

Η ρινοπλαστική είναι μια από τις πιο δημοφιλής και πιο συχνές επεμβάσεις στην Αισθητική Πλαστική Χειρουργική.

Σκοπός είναι να μικρύνει μια μύτη η οποία είναι μεγάλη, να λεπτύνει ή να τροποποιηθεί το σχήμα της κορυφής μια μύτης, να διαμορφωθεί η γωνία μεταξύ ρινός και άνω χείλους, να αποκατασταθεί ο λειτουργικός ρόλος της μύτης στην αναπνοή, να στενέψουν τα ρουθούνια όταν είναι πολύ μεγάλα, μια ορατή καμπούρα στο προφίλ να εξαφανιστεί, να διορθωθεί μια μύτη με μετατραυματική ή συγγενούς αιτιολογίας δυσμορφία και συνδυασμοί όλων των παραπάνω.

Τι τύπου αναισθησία χρησιμοποιείται; 

Γενική αναισθησία

Πόσο διαρκεί η επέμβαση; 

Από 1 μέχρι 2 ώρες

Υπάρχει εμφανές σημάδι;

υπάρχει ένα μια μικρή ανεπαίσθητη γραμμή σαν μικρό σκαλοπάτι όταν γίνεται ανοιχτή ρινοπλαστική στο κάτω μέρος τις μύτης που όμως εξαλείφεται με τον χρόνο

Τι γίνεται κατά την διάρκεια του χειρουργείου;

διορθώνονται οι χόνδροι, τα οστά, μπορεί να χρησιμοποιηθούν μοσχεύματα από χόνδρο ή οστό για την αναστήλωση της μύτης, μπορεί να διορθωθεί το διάφραγμα για να γίνει η αναπνοή σωστή

Τι είδους επιδέσμου βάζουμε;

Χρησιμοποιούμε ένα “γυψάκι” για μια βδομάδα για να σταθεροποιήσει τα οστά

Πόσο μένουμε μέσα στο νοσοκομείο;

Για 24 ώρες

Μετεγχειρητικά τι βλέπουμε;

υπάρχει ένα οίδημα στο πρόσωπο που κρατάει για 4-5 μέρες γύρω από τα μάτια, δεν αναφέρεται πόνος, προτείνεται για 4 μέρες αντιβίωση και παυσίπονα, το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα. Πρέπει να αναφερθεί ότι μετά από 6 μήνες με έναν χρόνο η μύτη ξεπρήζεται τελείως (μακροπρόθεσμο αποτελέσματα για να φύγει τελείως το οίδημα)

Το άρθρο υπογράφει η Dr. Μαρία Δ. Κοτρώτσιου είναι Πλαστικός Χειρουργός (MD, Phd). Απόφοιτη Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. EΠIMEΛHTPIA A KΛINIKH ΠΛAΣTIKH – EΠANOPΘΩTIKH XEIPOYPΓIKH ” NOΣOKOMEIO EYAΓΓEΛIΣMOΣ. Ενώ επίσης έχει στο ενεργητικό της πλούσια κλινική εμπειρία, πληθώρα δημοσιεύσεων & επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά courses.

(Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://kotrotsiou.gr/index.html)

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Πλουτάρχου 18,  Κολωνάκι, Αθήνα.

(Τηλ. 210-7252422)

(474)