Έτσι θα έχετε γρήγορα τα ίσια δόντια που ονειρεύεστε!

Η Fastbraces® Ορθοδοντική Τεχνολογία προσφέρει στους ασθενείς ίσια δόντια πολύ γρήγορα, χωρίς εξαγωγές σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, ώστε να μειωθεί το συνολικό κόστος της θεραπείας. Η Fastbraces® Ορθοδοντική Τεχνολογία επιτρέπει την κίνηση των ριζών των δοντιών προς τις τελικές τους θέσεις από την αρχή της θεραπείας από το πρώτο κιόλας  ραντεβού.

Οι ασθενείς μπορούν τώρα να έχουν αποτελέσματα συχνά με μικρότερη ευαισθησία και σε χρόνο που κυμαίνεται από τρεις μήνες έως ένα έτος. Σημαντικός αριθμός κλινικών περιπτώσεων ορθοδοντικής θεραπείας μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 120 μέρες.

Έχει αναπτυχθεί και δοκιμαστεί τα τελευταία 25 χρόνια και έχει πλέον μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο.

Η Fastbraces® Ορθοδοντική Τεχνολογία είναι γρήγορη, ασφαλής, εύκολη και οικονομικά προσιτή θεραπεία. Με το πατενταρισμένο τριγωνικό σχήμα για τα σιδεράκια, τεχνολογίες αιχμής και ένα ειδικό σύρμα που ενεργοποιείται με τη θερμότητα, η επαναστατική αυτή τεχνολογία φέρνει την καινοτομία στον τομέα της ορθοδοντικής.

Τα παραδοσιακά τετράγωνα σιδεράκια φέρνουν τα δόντια στη σωστή θέση σε δύο στάδια, συνήθως μέσα σε μία χρονική περίοδο περίπου δύο ετών. Κατά τον πρώτο χρόνο η μύλη του δοντιού μετακινείται για να ευθυγραμμιστεί. Κατά το δεύτερο χρόνο η θεραπεία απευθύνεται στη θέση της ρίζας του δοντιού.

Παρόλα αυτά, τα σιδεράκια που χρησιμοποιούνται με τη Fastbraces® Ορθοδοντική Τεχνολογία λειτουργούν επί τελείως διαφορετικής μηχανικής αρχής. Το πατενταρισμένο σύστημα χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο σιδεράκι και ένα ειδικά σχεδιασμένο σύρμα για τη διόρθωση της θέσης της ρίζας του δοντιού, από την αρχή της θεραπείας. Ο συνδυασμός αυτός είναι το κλειδί για την ταυτόχρονη ευθυγράμμιση της ρίζας και της μύλης.

Τα σιδεράκια της Fastbraces® Ορθοδοντικής Τεχνολογίας έχουν υπερυψωμένη αύλακα και έναν μοναδικό σε σχεδιασμό αγκώνα. Το σχήμα του αγκίστρου είναι ουσιώδες διότι στην κυριολεξία αλλάζει την εξίσωση δύναμης-ευελιξίας. Το τετράγωνο σχήμα των συμβατικών αγκίστρων καθορίζει την απόσταση μεταξύ των αγκίστρων και η απόσταση αυτή καθορίζει την ευελιξία του σύρματος.

Αντίθετα, το τριγωνικό σχήμα του πατενταρισμένου Fastbraces® ορθοδοντικού αγκίστρου, με την υπερυψωμένη αύλακά του, τυπικά αυξάνει την απόσταση μεταξύ των ορθοδοντικών αγκίστρων, κάτι που αυξάνει την ευελιξία του σύρματος. Επιπλέον, οι “αγκώνες” του ορθοδοντικού αγκίστρου βοηθούν τις δυνάμεις ροπής και κλίσης προς τη ρίζα από την αρχή της θεραπείας. Αυτές οι θεμελιώδεις διαφορές επιτρέπουν την ολοκλήρωση της θεραπείας, στο 80% των περιπτώσεων, από 3 μήνες έως ένα έτος. 

 

Για τον καταναλωτή που ψάχνει μία καλαίσθητη λύση, διατίθενται επίσης τα κεραμικά  Fastbraces® Clear™ ορθοδοντικά άγκιστρα που προσφέρουν τα ίδια τεχνολογικά πλεονεκτήματα μετακίνησης των δοντιών με εκείνα των μεταλλικών Fastbraces® ορθοδοντικών αγκίστρων.

 

Είκοσιπέντε χρόνια ιστορίας, χιλιάδες συνεχόμενες θεραπείες σε ασθενείς και η πανεπιστημιακή έρευνα έχουν δείξει ότι τα Fastbraces® ορθοδοντικά άγκιστρα όχι μόνο είναι ασφαλή αλλά προσφέρουν και πολλά πρόσθετα χαρακτηριστικά. Συχνά οι ασθενείς νιώθουν ελάχιστη εως καθόλου δυσφορία με τα Fastbraces® σιδεράκια. 

Επιπλέον, το γεγονός ότι τα σιδεράκια φοριούνται για μικρότερο χρονικό διάστημα σημαίνει ότι υπάρχει μικρότερη πιθανότητα τερηδόνας εξαιτίας της μη ορθής στοματικής υγιεινής. Η θεραπεία με την Fastbraces® Ορθοδοντική Τεχνολογία βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ασθενούς διότι η θεραπεία απαιτεί τυπικά μόνο λίγες επισκέψεις στο ιατρείο. Λιγότερες επισκέψεις στο γιατρό σημαίνουν λιγότερα έξοδα, μικρότερο κόστος μετακινήσεων προς και από το ιατρείο και λιγότερο χρόνο άδειας από το σχολείο ή τη δουλειά.

Η τεχνολογία FASTBRACES ® υποστηρίζεται πλέον από τρία νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Δύο από αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αφορούν την αποκατάσταση του φατνιακού οστού και τη θεραπεία της ουλίτιδας γύρω από τα στραβά δόντια. Αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αποτελούν ορόσημο και θα έχουν αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι οδοντίατροι αντιμετωπίζουν τις ανωμαλίες σύγκλεισης και τις περιοδοντικές παθήσεις.

 

To άρθρο υπογράφει ο Ευάγγελος Βιάζης Οδοντίατρος, Κλινικός Διευθυντής της FastbracesGreece.  Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Fastbraces® Greece, άτλαντας κλινικών περιπτώσεων και είναι ο γιατρός που έχει θεραπεύσει την πιο γνωστή παγκοσμίως κλινική περίπτωση Fastbraces®.

Επικοινωνία: http://fastbracesgreece.gr

 

(1068)