Έρωτας: το “φυσικό” αντίδοτο στο στρες & άγχος!

 Η ψυχική ένωση μεταξύ δύο ανθρώπων αποτελεί την κορύφωση της ερωτικής σχέσης μιας γυναικάς & ενός άνδρα,  είναι η επισφράγιση μιας ολοκληρωμένης ζωής δυο ανθρώπων και η εγγύηση ότι τίποτα και κανένας δεν πρόκειται να την απειλήσει.

του Λάσκαρη Κωνσταντίνου

 

Φαντάζομαι…

 ότι συμφωνείτε πως το να είναι & κυρίως να αισθάνεται κάποιος/-α ερωτευμένος είναι μία από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορεί να βιώσει στη ζωή του. Πρόκειται για ένα αίσθημα με ακαταμάχητη γοητεία και έλξη κυρίως όταν αυτό ενσαρκώνεται στο πρόσωπο μιας γυναικείας ή και ανδρικής αντίστοιχα παρουσίας.

Λάμπουμε ακόμα πιο πολύ όταν είμαστε όντως ερωτευμένοι, όταν μας κατακλύζουν συναισθήματα τρυφερότητας & έλξης για τον άνθρωπο της “ζωής” μας.

Οι αισθήσεις ηλεκτρίζονται, η καρδιά πάλλεται σε φρενήρεις ρυθμούς από την ερωτική έξαψη & τον πόθο και η ψυχή μας μουδιάζει από έντονη και ανεξέλεγκτη συναισθηματική διέγερση.

Η φαντασία μας εξάπτεται  και το σώμα μας νιώθουμε ανάλαφρο. Οι ανησυχίες αποδυναμώνουν και εξαφανίζονται. Τα προβλήματα διευθετούνται με καλύτερη διάθεση, διαύγεια και ευδιαθεσία. Μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας τρυπώνει αιφνίδια στη ζωή μας και τη καταυγάζει με φως θετικότητας, ελπίδας για ένα ευοίωνο και ομορφότερο αύριο. Οι προτεραιότητες μπαίνουν σε μια σειρά και είμαστε οπλισμένοι με αγάπη.

 

“Η αγάπη είναι το πιο δυνατό από όλα τα πάθη, γιατί προσβάλλει ταυτοχρόνως το κεφάλι, την καρδιά και τις αισθήσεις”

 

 

Η ερωτική έλξη που δεν εκφράζεται λεκτικά καθρεπτίζεται στα μάτια. Ως αποτέλεσμα της νευρικότητας, της κατάπληξης και του έντονου ενθουσιασμού, οι κόρες των ματιών διαστέλλονται.

Παράλληλα, η παθιασμένη ερωτική έλξη δημιουργεί αυξημένη ροή του αίματος, καθώς πλήθος ορμονών ¨κατακλύζουν” το σώμα & συγκεκριμένα η νορεπινεφρίνης και η  αδρεναλίνη- οι οποίες ευθύνονται για την ταχυκαρδία, τις ιδρωμένες παλάμες, το αίσθημα έξαψης και εστιασμένης προσοχής

“Η αίσθηση “πεταλούδας” στο στομάχι δεν εκπηγάζει από τη φαντασίας του ερωτευμένου, αλλά είναι πραγματική!”

 

Αυτή η αίσθηση είναι αποτέλεσμα της ωκυτοκίνης, της ορμόνης που ωθεί τον άνθρωπο στην φυσική ζωτική ορμή του να ικανοποιεί τα ενστικτώδη ορμέμφυτα που όταν αφυπνίζονται και εκφράζονται  δημιουργούν επίσης αίσθημα χαράς, ευεξίας και ευφορίας.

Εκτός αυτού η σχέση αγάπης, είναι μια σχέση που υπερβαίνει εγωισμούς, ωφελιμισμούς και μικροσυμφέροντα συγκυριακού καιροσκοπισμού αλλά είναι μια κατάσταση  στην οποία όταν και μόνο νιώθουμε τη φυσική παρουσία του/-ης αγαπημένου/-ης μας κοντά μας, αισθανόμαστε ότι είμαστε σωματικά και συμπαντικά συνδεδεμένοι.

 

Η σύνδεση όχι μόνο είναι σωματική αλλά και διανοητική. Ίσως να ακούσετε να λέει ο/η αγαπημένος/-η: 

«μα καλά, πώς το ήξερες αυτό;» «Το πήρες από το στόμα μου». «Σκεφτόμουν να σε πάρω τηλέφωνο και τότε με πήρες εσύ!».

 

Φαντάζεστε όλες οι σημαντικές μας σχέσεις να ήταν διαρκώς έτσι; Το να είναι κάποιος ερωτευμένος μοιάζει με μια αινιγματική και πρωτόγνωρη κατάσταση του τύπου όπου  «δυο άνθρωποι ερωτεύονται παθιασμένα και σε ανύποπτο χρόνο παύουν να είναι ερωτευμένοι το ίδιο ξαφνικά!».

 

Αυτό συμβαίνει…

 

και είναι κάτι φυσιολογικού καθώς σύμφωνα με μελέτες, κατά τη διάρκεια του παθιασμένου έρωτα απελευθερώνεται η ορμόνη του άγχους, γνωστή ως κορτιζόλη, η οποία δημιουργεί συναισθηματική φόρτιση, ανησυχία,ανασφάλεια & ένταση.

 

Τα καλά νέα είναι…

 ένα χάδι, μια αγκαλιά, ένα φιλί αναζοπυρώνουν  το αίσθημα ευφορίας και τα επίπεδα του στρες αυτόματα μειώνονται, καθώς απελευθερώνονται ενδορφίνες και ντοπαμίνη.

“Συγκεκριμένα, οι ενδορφίνες μειώνουν τα επίπεδα αδρεναλίνης που προκαλείται από το στρες” 

 

 Ευτυχώς για κάποιους, μπορούν να το βιώσουν αυτό καθημερινά. Ο έρωτας είναι απλά μια πρόγευση μιας αληθινής  ψυχο- πνευματικής εμπειρίας. Όταν εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας να ακολουθεί τους νόμους που εξουσιάζουν όλες τις σχέσεις, θα είμαστε ερωτευμένοι για πάντα.

 

Ψυχική σύνδεση μεταξύ δυο ανθρώπων…

 Αν επιθυμείτε να μείνετε για πάντα ερωτευμένοι, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

  • Οραματιστείτε ότι συν – δημιουργείτε μια σχέση αγάπης με τον σύντροφό σας.
  • Δυναμώστε τη σχέση σας και οδηγήστε τη στο απόγειο της ολοκληρωτικής ένωσης, η οποία θα δημιουργήσει έναν ψυχικό δεσμό όταν σκέφτεστε τον/την αγαπημένο/-η σας.
  • Η ψυχική σύνδεση μεταξύ δυο ανθρώπων μπορεί να γίνει με τη βοήθεια της φαντασίας. Για να γίνει πραγματικά δυνατή και να εξυπηρετήσει το αραγές ψυχικό δέσιμο, η φαντασία πρέπει να είναι αξιόπιστη,  αληθινή, ανυστερόβουλη, αγαθή και σύμφωνη με τις επιθυμίες και τους πόθους της καρδιάς σας.
  • Νιώθετε ολοκληρωμένοι και πλήρεις. Έχετε μια πανίσχυρη επίγνωση ότι ο έρωτας ποτέ δεν είναι απών και είναι πάντα κοντά. Όσο πιο πολύ, βαθιά & έντονα τον κάνετε μέρος της ζωής σας τόσο πιο πολύ ωριμάζει και μέσα από τη ζύμωση της σχέσης δυναμώνει σε σχέση με αυτό που νιώθατε παλιότερα.
  • Αντισταθείτε στον πειρασμό να διαπληκτιστείτε με τον  αγαπημένο σας και να “γκρεμίσετε” την όμορφη & ιδανική πραγματικότητα που δημιουργήσατε. Η εμπειρία αυτή είναι αληθινά δική σας. 
  • Απαιτείται υπευθυνότητα  για να ανακαλύψετε και να κρατήσετε μια σχέση που δεν θα ξεθυμάνει πρώιμα.

 

Η ψυχική σύνδεση μεταξύ δυο ανθρώπων έχει να κάνει με την οικειότητα και την ποιότητα…

Το πιο εμφανές χαρακτηριστικό είναι το επίπεδο της ποιότητας της σχέσης στην ασφάλεια του ψυχικού δεσίματος  όπως γίνεται και με τη σωματική ένωση.

 

Συμπέρασμα:

Το να δίνετε τον χρόνο σας και να προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια ψυχική σχέση είναι κάτι που σίγουρα αξίζει. 

(226)