Έρευνα: Η κατάθλιψη δεν οδηγεί σε βίαιη συμπεριφορά!

Άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί ενδεχομένως να μην έχουν τάση για βίαιη συμπεριφορά στο μέλλον, σύμφωνα με νέα έρευνα. 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry”, μόνο οι διαταραχές που προέρχονται από χρήση ουσιών προβλέπουν τη μελλοντική βίαιη συμπεριφορά και όχι η κατάθλιψη ή άλλες ψυχικές ασθένειες. 

Η έρευνα ανακάλυψε ότι άντρες με μανία έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν βίαιη συμπεριφορά σε σχέση με όσους δεν έχουν. Η βίαιη συμπεριφορά ωστόσο σύμφωνα με τους ερευνητές δεν είναι σίγουρο αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση μανίας. 

Νέοι με παραβατική συμπεριφορά που πάσχουν από ψυχική νόσο έχουν πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και η διαβίωση σε φτωχές γειτονιές στις οποίες υπάρχει βία. Βία και ψυχικές διαταραχές αξιολογήθηκαν μέσω αναφορών που έγιναν από 1.659 νέους, ηλικίας 13 έως 25 ετών.

Η ερευνήτρια, Katherine Elkington, του Columbia University Medical School, δήλωσε ότι οι ειδικοί θα πρέπει να βελτιώσουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουν διάφορα πολυδιάστατα προβλήματα, όπως βίαιη συμπεριφορά, ως μέρος αγωγής για ψυχική νόσο.

Πηγή: “Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry”

(9863)