Φάκελος «Ενδοσκόπηση» – Γράμμα για την αρχιτεκτονική του νυχτολούλουδου

Γράφει η Θάλεια Δέσποινα Λεκκάκου

 

Η συνειδητοποίηση κάθε κρυφής πτυχής του εαυτού μας… δείχνει το δρόμο έτσι ώστε να καταλάβουμε ότι ο ανθρώπινος ψυχισμός δεν είναι κάτι μονοδιάστατο, αλλά μια πολυδιάστατη & δαιδαλώδης οντότητα.

Οι πέντε σημαντικότερες διαστάσεις του είναι: η ηθική, η πνευματική, η συναισθηματική, η σωματική και η κοινωνική. Οι ενδόμυχες αυτές εκφάνσεις & εκφράσεις είναι που καθιστούν τον άνθρωπο… ολοκληρωμένο. 

Το νυχτολούλουδο είθισται να θεωρείται ένα πολύ χαλαρωτικό λουλούδι… με ευφραντική οσμή που όμως  χάνεται στην αδιαφορία της ημέρας. Το πιο αγαπημένο  λίπασμα του νυχτολούλουδου είναι ο ίδιος ο άνθρωπος…

Η μαγεία… του να σε ξέρεις είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Βοηθάει εσένα και τους γύρω σου, να συνεργάζεστε λειτουργικά χωρίς να υπάρχουν διαφωνίες, εντάσεις , έριδες &  μίση. Η μόνιμη  εσωτερική ηρεμία βοηθά τους «ευχάριστους»  ανθρώπους  να παραμένουν νηφάλιοι, όσον αφορά την οργάνωση των σκέψεων και των αποφάσεων τους. Αυτό αποτελεί κομμάτι της ολοκλήρωσης. Από την άλλη η  μεθυστική ευωδιά του νυχτολούλουδου φουσκώνει των οισοφάγο των άκεφων, με πολύ βαριάς μορφής συναίσθημα (γαλήνης). Γι’ αυτό οι ίδιοι που την έχουν ανάγκη αλλά δεν το ξέρουν ενίοτε  ξεσπούν! Στρογγυλεύοντας.

 

(17)