Ψυχολόγοι

Sort By: Business NameZIP Code
Μαρία Λαΐου – Ψυχολόγος , Ψυχοθεραπεύτρια
Λεωφόρος Αλεξάνδρου Στρατάρχου 58
15771

Η Μαρία Λαΐου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου κατέκτησε τον τίτλο της ψυχολόγου με άδεια ασκήσεις επαγγέλματος.

Στην συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας, University of East London, με τίτλο MSc Clinical and Community Psychology.

Εργάζεται ιδιωτικά και αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες του ελληνικού ηλεκτρονικού τύπου, όπως το Πρώτο Θέμα. Η επαγγελματική της ενασχόληση σχετίζεται με την αξιολόγηση, τροποποίηση και αποκατάσταση ψυχολογικών διαταραχών, αλλά και τη συστηματική επαύξηση και προαγωγή της ψυχολογικής ευεξίας.

698 682 3375
Σαββίνα Αναστασίου – Ψυχολόγος
Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής)

Η Σαββίνα Αναστασίου σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Έχει ολοκληρώσει το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο της Κλινικής Ψυχοπαθολογίας «Παναγιώτης Ουλής», του Αιγηνήτειου Νοσοκομείου, το σεμινάριο Ψυχοτραυματολογίας (Εye Movement Desensitization Reprocessing – EMDR) στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών, με Εκπαιδεύτρια την κα. Δομινίκη Βεντουράτου, το εκπαιδευτικό σεμινάριο των Προβολικών Δοκιμασιών Τ.Α.Τ, C.A.T. , S.A.T. στο Animus Corpus με Εκπαιδευτή τον κ. Κουγιουμζόγλου, το Εργαστήριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στην ISON καθώς και πλήθος άλλων σεμιναρίων.
H ψυχοθεραπευτική παρέμβαση που εφαρμόζει είναι η Γνωσιακή – Συμπεριφορική καθώς και το EMDR.

Παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας, σε ατομικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω:
 Διαχείριση Άγχους
 Κρίσεις Πανικού
 Φοβίες
 Χαμηλή Αυτοπεποίθηση
 Ψυχικό Τραύμα
 Δυσκολία στις Διαπροσωπικές Σχέσεις
 Κατάθλιψη
 Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
 Διπολική Διαταραχή
Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου καθώς και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, λόγω διάκρισής της στη Συγχρονισμένη Κολύμβηση.
Τέλος, είναι Επιστημονική Υπεύθυνη του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Animus Corpus.

www.facebook.com/AnimusCorpusAthens

Animus Corpus
210 72 22 214
210 72 22 282
Μάρω Μπέλλου – Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μάρω Μπέλλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Εργάζεται ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και κατά την κλινική της πρακτική ακολουθεί την αυτοσχεδιαστική μέθοδο. Έχει λάβει ειδίκευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, έχει εντρυφήσει με διατριβή στην Υπαρξιακή και τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στην Ψυχανάλυση.

Αφού μετέβη στον σταθμό αυτό ολοκλήρωσε τη συγγραφή του βιβλίου με τίτλο «Ο γκατζετ-Eros: Ο έρωτας στα χρόνια της τεχνολογίας», το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει αρχές Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Ι.Σιδέρης.

Δήμητρα Τσώλα- Ψυχολόγος
Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής)

Η Δήμητρα Τσώλα σπούδασε ψυχολογία και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην κλινική ψυχολογία (Master of Arts). Η πρακτική της άσκηση περιλαμβάνει χρόνιες ψυχιατρικές παθήσεις ενηλίκων, ψυχολογικές διαταραχές εφήβων και παιδιών, σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ψυχικής υγείας στην Ελλάδα και την Αμερική. Από το 2005 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών όπου παρέχει ψυχοθεραπεία σε άτομα με κατάθλιψη και άλλες διαταραχές διάθεσης, αγχώδεις διαταραχές, διατροφικές διαταραχές, δυσλειτουργικές διαπροσωπικές σχέσεις, προβλήματα επιμέλειας ανηλίκων, χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Είναι πιστοποιημένη Master Practitioner στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) υπό την εποπτεία του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας.
Επίσης εξειδικεύεται στην συμπεριφορική θεραπεία οικογένειας σε χρόνια νοσήματα. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ», και συνεργάτης στην συγγραφή του επιστημονικού υλικού του site. H ψυχοθεραπευτική της παρέμβαση είναι συνθετική, που σημαίνει ότι για κάθε θεραπευόμενο μπορεί να γίνει ένας
συνδυασμός διαφόρων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων ώστε να έχει εξατομικευμένη αντιμετώπιση συγκεκριμένων θεμάτων.

 

Το Animus Corpus είναι ένα Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο – Πολυχώρος επιστημόνων υψηλής ειδίκευσης, κατάρτισης και εμπειρίας, για την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, οι οποίες απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, παιδιά, εφήβους, ενήλικες, γονείς και άτομα της τρίτης ηλικίας.
Οι συνεργάτες του Animus Corpus καλύπτουν τους ακόλουθους βασικούς τομείς:
 Ψυχολογία
 Ψυχιατρική
 Λογοθεραπεία
 Ειδική Διαπαιδαγώγηση
Η παροχή υπηρεσιών μας διασφαλίζεται και βασίζεται στο επιστημονικό προσωπικό, τη θεραπευτική σχέση και το άρτια εξοπλισμένο περιβάλλον.
Η φιλοσοφία του Animus Corpus βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο συνεργατών, όπου συνυπάρχουν επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, με συγκεκριμένες εξειδικεύσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η πιο ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων που απευθύνονται σε εμάς. Πιο συγκεκριμένα, συνεργαζόμαστε με εξωτερικούς συνεργάτες επαγγελματίες
ψυχικής υγείας, όπως Ψυχολόγους, Παιδοψυχολόγους, Ψυχίατρους, Παιδοψυχίατρους, Λογοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Παιγνιοθεραπευτές, Χοροθεραπευτές και άλλες ειδικότητες, οι οποίοι κατέχουν αναγνωρισμένα διπλώματα εκπαίδευσης και πιστοποιημένη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας του Ελληνικού Κράτους.
Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον άνθρωπο που έρχεται σε εμάς και να προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσωπικές του ανάγκες. Επιπλέον, το Animus Corpus διοργανώνει δράσεις ποικίλης θεματολογίας, βασισμένη στην κατάρτηση των εισηγητών.

Παράλληλα, το Animus Corpus μπορεί να καλύψει τις ανάγκες οργανισμών, όπως για παράδειγμα επιχειρήσεις, αθλητικές ομάδες και συλλόγους, με στόχο την ενημέρωση, υποστήριξη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των εργαζομένων ή των αθλητών αντίστοιχα.

www.facebook.com/AnimusCorpusAthens

 

Animus Corpus
210 72 22 214
210 72 22 282